Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa se aliniază standardelor Uniunii Europene prin inovare și educație

 

Profesori de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa au participat, la sfârşitul lunii trecute, în Italia, la un schimb de experienţă şi bune practici în aplicații C++ în robotică.

 

Derulată pe parcursul a trei zile, întâlnirea din Castelvetrano (Sicilia, Italia) a marcat încheierea proiectului Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană – From Thoughts to Codes (De la gânduri la coduri), inițiat și coordonat de Primary School of Piraeus (Grecia), în cadrul căruia Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reşiţa a participat ca partener, alături de unităţi de învăţământ şi instituţii din Turcia, Macedonia de Nord, Italia şi Portugalia.

 

În total, în cadrul proiectului au avut loc şase întâlniri, scopul acestora fiind inițierea și schimbul de bune practici în aplicații C++ în robotică. „Motivația de bază este de a îmbunătăți abilitățile digitale în educație, de a crește experiențele profesionale, de a învăța noi abordări și de a beneficia de experiențele țărilor membre ale Uniunii Europene. Experiențele acumulate vor permite școlii noastre să se alieze standardelor Uniunii Europene prin inovare și educație. Dintre rezultatele așteptate enumerăm câteva: elevii experimentează și câștigă sentimentul de încredere în sine, își petrec timpul într-un mod distractiv și comunică eficient împreună cu noii lor colegi din țările participante”, a explicat Cristina Lerch, coordonator proiecte.

 

 

La ultima întâlnire din cadrul proiectului, cea din Italia, delegațiile au fost formate doar din profesori, iar programul a îmbinat activitățile educative cu excursii tematice. „În cadrul întâlnirii, partenerii au participat la cursuri de formare despre  platforma Gateway și educația școlară, au avut loc discuții pe tema «Programare și codare pe computer în școli», workshopurile «TIC și patrimoniul cultural» sau «ESEP și eTwinning, haideți să descoperim împreună noua platformă»,  atelierul «Cum să organizezi și să gestionezi Google Drive: suită de aplicații încorporate Google Drive». Experiența în parcul arheologic din Selinunte și turul cu trenul turistic au însemnat cunoașterea unei părți a trecutului Italiei și au întărit legăturile între echipele participante. Reuniunea coordonatorilor și «Analiza rezultatelor raportului final Learning, Teachinang Training și instrumente de mobilitate» a marcat sfârșitul acestei întâlniri și a proiectului”, a precizat Adela Schindler, responsabil cu vizibilitatea și diseminarea în cadrul proiectului.

 

Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița mai are în derulare două proiecte Erasmus+ și intenţionează să încheie, în perioada următoare, și alte parteneriate de acest gen.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite