Colete-cadou pentru toți veteranii de război

 

Peste 1000 de colete-cadou din partea Statului Major al Forțelor Terestre au fost distribuite zilele acestea, gratuit, de Compania Națională Poșta Română, către toți veteranii și văduvele de război din țară, în semn de recunoștință pentru cei care sărbătoresc astăzi, 29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război.

 

Coletele au fost distribuite în cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război“, care s-a desfășurat pentru al treilea an consecutiv, în perioada 20-29 aprilie. Aceasta este organizată de Ministerul Apărării Naționale, pentru a aduce apreciere și prețuire veteranilor și văduvelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Distribuirea pachetelor prin Poșta Română către veteranii de război din întreaga țară s-a realizat începând de joi, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții companiei. Echipele au fost constituite din personal al unităţilor militare, voluntari, precum și membri ai asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale de profil.

 

 

29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). De Ziua Veteranilor, în anul 2020, erau aproximativ 4.100, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câţiva ani şi această comoară de preţ va dispărea. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Și România a plătit scump pentru onoarea de a fi român”, precizează Ministerul Apărării Naționale pe pagina dedicată Zilei Veteranilor de Război. În ultimii ani, numărul veteranilor de război din țara noastră s-a diminuat considerabil. În 2022 mai erau 1.791 de veterani și văduve, iar în prezent – 1.069.

 

Sursă foto: Poșta Română

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available