Color the Village – Festivalul faptelor bune. Voluntarii vor renova 30 de case dintr-un sat cărășean

 

A cincea ediție a proiectului Color the Village – Festivalul faptelor bune, derulat de Asociația Acasă în Banat, va avea loc la începutul acestei veri, în satul Valeapai (comuna Ramna).

 

După Eftimie Murgu, în 2019, și Ilidia, în 2021, Color the Village – Festivalul faptelor bune ajunge, din nou, în Caraș-Severin. De această dată, voluntarii sunt așteptați, în perioada 8 – 10 iunie, la Valeapai (comuna Ramna), satul ales de Asociația Acasă în Banat pentru derularea celei de-a cincea ediții Color the Village. „Satul este unul tradițional, care mai păstrează unele elemente ale arhitecturii sătești specifice zonei de tranziție dintre Banatul de Munte și cel de Câmpie. Pe lângă toate astea, Valeapai este locul nostru de sufle, fiind și satul în care a luat ființă asociația noastră”, transmit reprezentanții Acasă în Banat.

 

În cele trei zile, voluntarii vor lucra împreună pentru a renova 30 de fațade de case. „Voluntarii vor trata lemnul, vor zugrăvi și vor vopsi, pentru a le păstra frumusețea de odinioară. Ei  pot participa la una sau mai multe zile de eveniment, iar experiența în construcții nu este obligatorie deoarece pentru fiecare casă vor fi organizate echipe de mai mulți voluntari, sub coordonarea unui voluntar cu experiență”, precizează organizatorii.

 

 

Voluntarii care doresc să participe la evenimentul „Color the Village” de la Valeapai se pot înscrie începând cu luna aprilie, prin intermediul unui formular online.

 

Proiectul Color the Village este finanțat exclusiv din donații și sponsorizări. Cei care doresc să susțină proiectul pot face donații către Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018, adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin, în conturile: Banca Transilvania – RO26BTRLRONCRT0P53069801 (cont lei); RO11BTRLEURCRT0P53069801 (cont euro); SWIFT/BIC: BTRLRO22; OTP Bank – RO80OTPV190001300530RO01 (cont lei); Revolut – 0748918091; PayPal – acasainbanat@gmail.com.

 

Proiectul Color the Village a debutat în 2019, la Eftimie Murgu. Ediția a doua a avut loc în 2020, în județul Timiș, satul Racovița. În 2021, la ediția a treia, voluntarii au revenit în Caraș-Severin, la Ilidia, iar anul trecut au mers în satul Fărășești din Timiș. În total, în cadrul celor patru ediții au fost renovate 124 de case.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available