Investițiile la spitalul din Oravița continuă! Peste două milioane de euro pentru unitatea medicală din Valea Carașului

 

Încă o veste bună pentru locuitorii orașului Oravița la sfârșitul acestei săptămâni. După cele șase proiecte semnate de edilul Ursu joi, o altă finanțare a fost aprobată vineri.

 

Este vorba de proiectul „Extindere Spital Orășenesc Oravița, amenajare și dotare ambulatoriu integrat” ce va îmbunătății substanțial actul medical din unitatea spitalicească de pe Valea Carașului. Valoarea investiției de ridică la 13.909.033,92 lei și va fi finanțată prin PNRR – Pilonul V – Sănătate și reziliență instituțională. „Prin acest proiect se vor achiziționa și un computer tomograf, aparat radiologie mobil, aparate ecograf pentru gastroenterologie, cardiologie, ginecologie și medicină internă. Prin implementarea acestui proiect, locuitorii orașului și cei din împrejurimi vor beneficia de asistență medicală modernă”, explică edilul-șef al Oraviței, Dumitru Ursu.

 

Conform proiectului, se vor reorganiza funcțional spațiile aferente specialităților ambulatoriului, precum și înființarea a trei specialități noi față de cele existente, și anume: cardiologie, neurologie și gastroenterologie. Noua construcție va fi dispusă pe două nivele – parter și etaj 1 – și va fi compusă din nouă secții. Suprafața construită va fi de 296,60 mp.

 

Durata de execuție a investiției se va întinde pe o perioadă 24 de luni.

 

CITEȚTE ȘI: Primarul Ursu vine cu vești bune de la București: 30 de milioane pentru Oravița!

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite