Primarul Ursu vine cu vești bune de la București: 30 de milioane pentru Oravița!

 

Primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, a semnat ieri la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației șase proiecte pe Componenta 10 – Fondul Local Runda 2.

 

Peste 30 de milioane de lei vor poposi în bugetul local al orașului din Valea Carașului ca urmare a contractelor semnate joi de primarul Dumitru Ursu.

 

Primele două finanțări vor viza amenajarea de piste pentru biciclete în Oravița, în cadrul proiectului „Asigurarea Infrastructurii pentru Transportul Verde – Piste pentru Biciclete în orașul Oravița”. Valoarea totală a contractelor este de 4.639.546,30 lei.

 

Cel de-al treilea proiect vizează construirea de locuințe pentru medici și profesori, suma ce urmează a fi investită fiind de 5.160.000 lei. Al patrulea contract semnat se referă la Planul Urbanistic General, în valoare de 609.233 lei. „Lucrări de conformare termică, creștere a eficienței energetice a clădirii Casei de Cultură «George Motoia Craiu»” în valoare de 3.966.812,08 lei cu TVA este cea de-a cincea investiție parafată de edilul Ursu.

 

Ultimul contract semnat ieri va finanța proiectul „Lucrări de conformare termică, creștere a eficienței energetice a clădirii Spitalului Orățenesc Oravița” în valoare de 15.413.603,81 lei cu TVA.

 

Toate cele șase investiții vor fi finanțate din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available