Combinatul siderurgic din Reșița, cumpărat de sârbi. TMK ARTROM devine ARTROM STEEL TUBES

 

Compania din care face parte și combinatul siderurgic din Reșița scapă de sancțiuni odată cu vânzarea TMK ARTROM, aflată pe lista neagră a apropiaților lui Vladimir Putin, către o companie de investiții din Belgrad – Hefestos Capital. În urma tranzacției, TMK ARTROM și-a schimbat denumirea în ARTROM STEEL TUBES.

 

Tranzacția prin care Hefestos Capital, companie de investment banking din sud-estul Europei, cu sediul în Belgrad, a cumpărat de la Grupul TMK (PAO TMK) acțiunile deținute la compania germană TMK EUROPE GmbH, care este acționarul majoritar al TMK ARTROM, a fost anunțată astăzi, 19 ianuarie. „Suntem încântați să anunțăm că am achiziționat 100% din compania ARTROM STEEL TUBES, cel mai important grup industrial din România și unul dintre liderii producției de țevi premium cu aplicații speciale din Europa. Timp de 21 de ani, misiunea Hefestos Capital a fost să consilieze și să dezvolte companii și brand-uri de top din sud-estul Europei, să readucă în prim-plan lideri vechi și să creeze campioni noi. Achiziția companiei ARTROM ne va permite să-i oferim o nouă perspectivă și suntem nerăbdători să lucrăm împreună cu managementul companiei, cu echipa de specialiști, dar și cu autoritățile române, furnizorii și clienții noștri din toată lumea, ca să dezvoltăm mai departe potențialul ARTROM STEEL TUBES”, a declarat Milutin Nikolic (foto), co-fondatorul Hefestos Capital, companie ce a fost înființată în 2001 și a activat pe piețele din Europa, Asia și Africa în industrii precum retail, oil&gas, FMCG, servicii financiare și energie.

 

În urma acestei mișcări, beneficiarii reali ai companiei care deține combinatul siderurgic din Reșița, cu 770 de angajați, și uzina de țevi din Slatina, unde lucrează 1.550 de angajați, nu mai sunt rușii de la TMK, ci sârbii Milutin Nikolic și Pavle Kavran, co-fondatorii Hefestos Capital, ambii cu peste 25 de ani de experiență în investment banking și private equity. De asemenea, societățile au fost redenumite și a fost numit un nou Consiliu de Administrație.

 

„Tranzacția a fost deja certificată de autoritatea competentă din Germania, noii beneficiari reali au fost înregistrați la Registrul Comerțului din România și au fost deja notificate, în acest sens, toate autoritățile române relevante. Odată cu schimbarea acționariatului, a fost solicitată și anularea deciziilor de înghețare a fondurilor societăților din România (foste TMK), din cauza sancțiunilor impuse fostului beneficiar real”, transmite ARTROM STEEL TUBES prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Din noul Consiliu de Administrație fac parte Adrian Popescu, Stefan Petrovic, Casey Steven Sears, Cristian Drinciu, Vlad Năstase, Victor Cionga și Ingrid Larsen – specialiști cu experiență semnificativă în domeniul lor de activitate. Adrian Popescu, care a condus ARTROM timp de peste 30 de ani din funcția de director general, a devenit președintele Consiliului de Administrație al companiei în urma aprobării unui nou act constitutiv în cadrul celei mai recente Adunări Generale Extraordinare a Acționarilor. În funcția de director general a fost numit Cristian Drinciu, care a activat ca director general adjunct de operațiuni timp de peste 25 de ani. Reprezentanții ARTROM STEEL TUBES precizează că echipa de conducere a societății rămâne aceeași și nu vor exista schimbări nici în conducerea sucursalelor din străinătate ale companiei, iar activitatea va continua cu toți partenerii în condițiile contractuale existente.

 

„Momentul este foarte important pentru viitorul companiei pentru că deschide calea ieșirii dintr-o perioadă de extreme dificultăți, generate de listarea fostului beneficiar real al ARTROM ca persoană sancționată. Începând de acum, Grupul ARTROM își poate relua programele de dezvoltare amânate de crizele succesive din ultimii trei ani – pandemia și războiul din Ucraina – și își poate continua activitatea pe piețele pe care s-a remarcat de-a lungul anilor. De altfel, schimbarea beneficiarului real generează foarte multă încredere și stabilitate în rândul celor 2.350 de specialiști care lucrează în companiile Grupului ARTROM din Europa și SUA”, a declarat Adrian Popescu, președintele Consiliului de Administrație al ARTROM STEEL TUBES.

 

ARTROM STEEL TUBES produce la Reșița oțelul necesar uzinei de țevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite și Asia, având ca agenți comerciali sucursalele sale din Europa și SUA. Companiile ARTROM din România au afaceri de 2 miliarde de lei, din care 85% din exportul produselor către cei peste 600 de clienți din Europa și America.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite