Companiile private accelerează campania de vaccinare anti-COVID-19. În Caraș-Severin, cu viteză redusă

 

Doar nouă societăți comerciale din Caraș-Severin au răspuns, până acum, solicitării adresate de Direcția de Sănătate Publică de a se implica în derularea campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Dintre acestea, doar una va organiza un centru de vaccinare la sediul companiei.

 

Sprijinirea de către autorități a companiilor private în demersul de a facilita accesul angajaților la vaccinare a fost anunțată de premierul Florin Cîțu în urmă cu două săptămâni, ca o măsură menită să accelereze procesul de imunizare împotriva COVID-19.

 

În Caraș-Severin, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a notificat atât firmele cu peste o sută de angajați, care pot organiza centre de vaccinare pentru angajați și familiile acestora chiar la sediu, cât și pe cele mai mici, pentru care DSP poate intermedia accesul în mod organizat la centrele de vaccinare publice.

 

Până în prezent, doar nouă societăți comerciale – șase din Reșița, două din Buchin și una din Caransebeș – au transmis la DSP Caraș-Severin liste cu angajații care doresc să se vaccineze. Este vorba, în total, despre 521 de persoane, dintre care aproape jumătate, mai exact 247, sunt de la TMK. Combinatul din Reșița este, de altfel, și singura companie din județ unde va fi organizat un centru de vaccinare. Acesta va funcționa începând de luni, 10 mai, imunizarea urmând să fie făcute de echipe mobile formate la nivelul Direcției de Sănătate Publică.

 

Pentru celelalte opt companii, DSP va face un grafic în baza căruia angajații care și-au exprimat dorința de a se vaccina împotriva COVID-19 se vor putea prezenta la două dintre centrele de vaccinare fixe din județ în care se administrează ser Pfizer. Astfel, angajații firmelor din Reșița vor fi imunizați la centrul de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, iar cei ai firmelor din Buchin și Caransebeș, la centrul de la Sala de sport „Valeria Borza” din Caransebeș.

 

Cele nouă companii care, cel puțin deocamdată, au întocmit și au transmis la DSP liste cu angajații care doresc să se vaccineze sunt: din Reșița – TMK (247 de persoane); Trimsol SRL (36); Centro Confezioni (21); NextCity SA (10); Carrefour (9); Plastomet (8); New Eclipsa Shoes (5) și Pangram (4); din Buchin – Bordnetze SRL (46 de persoane) și Benning SRL (13), iar din Caransebeș, TMD Friction (122 de persoane). Cele mai multe dintre aceste firme au și angajați care s-au vaccinat deja anti-COVID, după ce s-au programat prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite