Efect al scăderii numărului de noi cazuri de COVID-19: Cursuri „față în față” în tot mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin

 

Scăderea incidenței cazurilor de COVID-19 schimbă scenariile după care merg elevii la școală. În unitățile de învățământ din Oțelu Roșu și din două comune, cursurile se vor desfășura față în față la toate clasele. În această situație se vor afla, începând din 10 mai 2021, 62% din unitățile de învățământ cărășene.

 

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) au avizat, astăzi, scenariile după care elevii vor merge la școală de luni, 10 mai. Față de data la care au fost reluate cursurile după vacanța de primăvară, 5 mai, numărul unităților de învățământ care vor funcționa în scenariul verde – integral față în față – este mai mare.

 

„Din totalul celor 409 de unități de învățământ din Caraș-Severin, din care patru sunt cluburi și palate ale elevilor, 253 vor funcționa în scenariul verde, cu 15 mai mult decât la ultima raportare, cu prezența fizică a tuturor preşcolarilor și elevilor (61.85%) și 156 pe scenariul galben, care presupune cursuri online pentru elevii de gimnaziu și liceu, cu excepția celor din anii terminali”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

Unitățile de învățământ care vor trece de luni, 10 mai, din scenariul galben în cel verde, sunt cele din Oțelu Roșu (nouă), Răcășdia (patru) și Cărbunari (două), localități în care, potrivit datelor centralizate de DSP, incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 1 la 1.000 de locuitori.

Sursă foto: edupedu.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite