Concert de Primăvară în Centrul Civic al Reşiţei

 

Reşiţenii sunt aşteptaţi, astăzi, 13 aprilie, în Centrul Civic al oraşului la un Concert de primăvară susţinut de muzicieni ai Operei Române din Timişoara, în cadrul evenimentului SpringTime.

 

Atmosfera de primăvară creată în Centrul Civic al Reşiţei cu ajutorul instalaţiilor florale va fi întregită, astăzi, cu acorduri muzicale în interpretarea unor mari maeştri ai Operei Române din Timișoara. Concertul de Primăvară va începe la ora 17.00, când pe scenă vor urca Ana Maria Stănoaia – soprană, Claudia Fotin – violă,  Cristina Struța – pian și Gianluca Vanzelli – flaut.

 

Ana Maria Stănoaia este absolventă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, cu studii masterale la secția Stilistica Interpretării Muzicale. Este fondatoarea Asociației Fascinația Sunetului. Claudia Fotin este și ea absolventă a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, specializarea interpretare muzicală – violă. A colaborat cu diferite orchestre din țară și din străinătate: Filarmonica Banatul Timișoara, Capela Academica Timisiensis, ART Symphony Orchestra, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, și este activă în proiecte muzicale și turnee în Serbia, Moldova, Austria, Germania, Belgia, Olanda. Cristina Struța a început studiul pianului la vârsta de cinci ani, urmând ca mai târziu, la 14 ani să îmbrățișeze orga. În anul 2016 a absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, iar în 2018 a absolvit studiile de master ale aceleiași facultăți. A câștigat numeroase premii în România și în străinătate, iar în 2016 a fost distinsă cu Premiul de Excelență Eugen Todoran al Universității de Vest din Timișoara. Este director artistic al Festivalului Internațional de orgă TimOrgelFest. În prezent este asistent doctorand la Facultatea de Muzică, unde predă orga. Gianluca Vanzelli este absolvent al conservatorului din Adria, Italia. A colaborat cu numeroase orchestre: Orchestra Giovanile d’Italia, Orchestra Comunale di Bologna, Orchestra Fenice di Venezia. A făcut parte din singura orchestră stabilă de suflători din Italia, I Fiatidi Parma. Din 2007 este prim flautist al Orchestrei Europa Symphony Forum din Austria unde a înregistrat DVD-uri cu opere precum Nabucco, Rigoletto, Flautul Fermecat, Carmen, Boema, Aida. În prezent este angajat al Operei Române din Timișoara.

 

Tot astăzi, în Centrul Civic al Reşiţei vor avea loc ateliere pentru copii susţinute de Centrul de zi ABC al Primăriei Reşiţa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite