Primari PNL și PSD – infractori? Parchetul, sesizat de ANI

 

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitateconflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 14 aleși locali, doi dintre aceștia fiind primari de comune cărășene.

 

Primarul PNL al comunei Lupac, Marian Vlasici, și primarul PSD al comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș, sunt aleșii locali din Caraș-Severin care s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ, potrivit anunțului făcut astăzi de Agenția Națională de Integritate (ANI), cea care a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii privind posibila săvârșire a unor infracțiuni.

 

În perioada exercitării mandatului de primar de către Marian Vlasici, deși „avea un interes personal în problemele supuse dezbaterilor”, potrivit ANI, acesta a participat la emiterea și adoptarea  unor acte administrative privind asociația în cadrul căreia deținea calitatea de președinte. Vlasici ar fi încălcat astfel prevederile art. 70, 71 și 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. f) din O.U.G. nr. 57/2019.

 

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către Marian Vlasici a două infracțiuni: „folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a îndeplinit acte privind asociația sportivă în cadrul căreia a deținut calitatea de președinte” și „fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de primar al comunei Lupac, funcția de președinte deținută în cadrul asociației”, susține ANI.

 

În cazul lui Daniel Boambeș, ANI a constatat că primarul comunei Constantin Daicoviciu a semnat în data de 15 septembrie 2020 o dispoziție privind numirea fiului său într-o funcție din cadrul aparatului Biroului Electoral de Circumscripție nr. 26 Constantin Daicoviciu, încălcând astfel prevederile art. 70 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019. În consecință, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la posibila săvârșire de către Daniel Boambeș a infracţiunii de „folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat dispoziția privind numirea fiului său într-o funcție din cadrul aparatului Biroului Electoral de Circumscripție nr. 26 Constantin Daicoviciu”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available