Concluzia lui Ludovic Orban: „E loc de mai bine în campania de vaccinare”

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărei zone locale, astfel încât numărul celor care se imunizează să crească, în special în localităţile urbane mici şi în mediul rural.

 

„În materie de campanie de vaccinare, e loc de mai bine. În mediul urban mare ne-am mişcat bine, dar în urbanul mic şi mediul rural trebuie să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare mai bună, să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale – primari, preoţi, medici, cadre didactice, ca atunci când ajunge caravana lumea să vină să se vaccineze în număr foarte mare. Odată cu venirea sezonului cald şi cu vacanţa, a scăzut interesul pentru vaccinare şi ca urmare a scăderii numărului de cazuri există aşa o senzaţie de uşurare din partea multora care zic că se vaccinează, dar mai încolo”, a explicat Ludovic Orban într-o conferință de presă la Reșița.

 

Președintele PNL spune că este o diferență între urbanul mare, unde campania de vaccinare merge foarte bine, și urbanul mic și mediul rural, unde este loc de mai bine în campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât vine perioada concediilor și prezența la vaccinare va scădea și mai mult.

 

„Cred că această campanie de vaccinare trebuie să se deruleze în continuare cu şi mai mare energie, cu o adaptare permanentă la caracteristicile comunităţilor locale. Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât şansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua”, a afirmat Orban la Reşita, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

 

Sursă foto: Dana Victoria Groze

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available