Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere” și-a desemnat câștigătorii

 

Concursul Național de Poezie „Ion Chichere”, organizat de Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte”, cu sprijinul Primăriei Reșița, Cenaclului Literar „Semenicul”, Teatrului de Vest Reșița și revistei Reșița Literară, și-a desemnat la sfârșitul săptămânii trecute câștigătorii ediției a VII-a.

 

Evaluarea s-a derulat în două etape. Mai întâi, membrii juriului, după lecturarea grupajelor de poezie trimise de cei 87 concurenți, au selectat un număr de 10 finaliști. În faza a doua de evaluare, juriul a deliberat și a desemnat laureații Concursului Național de Poezie „Ion Chichere”, ediția a VII-a, după cum urmează:

  • Locul I (Premiul Ion Chichere): Mihaela Voinescu, din Reșița;
  • Locul II: Lucreția Lixandru, comuna Bogați, Argeș;
  • Locul III: Antonio Doda, din Alba Iulia.

 

Juriul a fost format din: Gheorghe Jurma, președinte juriu, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Radu Cernătescu, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Costel Stancu, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Nicolae Sârbu, poet și prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Iacob Roman, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Ion Știubea, publicist și filozof; Cristian Bistriceanu, poet.

 

Festivitatea de premiere a laureaților va avea loc la o dată ce urmează a fi anunțată de organizatori și se va desfășura pe scena Teatrului de Vest Reșița, în prezența unora dintre laureații edițiilor anterioare.

 

Conform regulamentului de organizare, la festivitatea de premiere se impune prezența premianților. În acest sens, organizatorii decontează transportul, o noapte de cazare și masă pentru câștigători și invitați.

 

Explicație foto: Premierea câștigătorului ediției a VI-a a Concursului Național de Poezie „Ion Chichere”: Iustin Botnariuc din Botoșani

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available