Condiții de studiu la standarde moderne pentru elevii din Reșița, în urma investițiilor realizate cu ajutorul fondurilor europene [FOTO]

Primăria Reșița derulează în această perioadă un amplu program de modernizare a tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiu. Printre instituțiile de învățământ care și-au schimbat în mod radical înfățișarea cu ajutorul fondurilor europene se numără și Liceul Teoretic „Traian Vuia”, unde lucrările au fost finalizate anul acesta.

 

Preșcolarii și elevii din Reșița vor avea parte de cele mai bune condiții de studiu, în urma investițiilor realizate de municipalitate cu ajutorul fondurilor europene. Programul Primăriei Reșița a demarat în urmă cu doi ani și cuprinde toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului. Până acum au fost finalizate lucrările de reabilitare și eficentizare energetică la Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul Teologic Baptist și Liceul Teoretic „Traian Vuia”.

 

În valoare de 8.000.000 de lei, dintre care 6.900.000 de lei sunt fonduri nerambursabile, proiectul prin care Liceul Teoretic „Traian Vuia” a fost transformat într-o instituție modernă, care asigură atât confortul elevilor și al cadrelor didactice, cât și economisirea de resurse financiare prin creșterea eficienței energetice în cele trei corpuri de clădire, a fost prezentat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest drept exemplu de bună practică în regiune.

 

„Proiectul a avut mai multe componente, printre care menționăm: montarea unui sistem de panouri solare pentru prepararea apei calde; montarea unui sistem de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice; reabilitarea izolației termice a anvelopei clădirii, precum și a acoperișului; termoizolare pardoselilor la nivelul parterului; modernizarea instalațiilor interioare de confort ambiental; reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, cu accent pe sistemele de încălzire; refacerea instalațiilor sanitare de alimentare cu apă caldă de consum; refacerea instalațiilor interioare de încălzire cu radiatoare; realizarea unui sistem de iluminat modern cu corpuri de tip led; implementarea unui sistem de management integrat a consumurilor de energie”, informează ADR Vest.

 

Proiectul de reabilitarea energetică a Liceul Teoretic „Traian Vuia” a fost implementat prin Axa prioritară 3 –  Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, iar beneficiarul este Primăria Reșița, care a asigurat partea de finanțare neeligibilă din fonduri europene.

 

În prezent sunt în desfășurare lucrări de reabilitare prin proiecte europene la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, Colegiul Tehnic, Școala Gimnazială Nr. 8, Grădinița „Dumbrava Minunată”, Grădinița „Floarea Soarelui”, Grădinița Nr. 3 și Grădinița „Dumbrava minunată”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite