Conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița cere bani de la Ministerul Sănătății pentru secția ATI

 

Spitalul Județean de Urgență Reșița solicită Ministerului Sănătății achiziționarea de aparatură în valoare de peste 2.000.0000 de lei pentru secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

 

Controlul tematic efectuat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Reșița a scos la iveală o serie de minusuri printre care și lipsa unor echipamente și aparaturi medicale vitale pentru funcționare secției. Conducerea unității medicale a întocmit o listă cuprinzând aparatura ce trebuie achiziționată, conform cu cele prevăzute în Planul de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate, încheiat în urma controlului DSP, și solicită finanțare de la bugetul Ministerului Sănătății.

 

Valoarea totală a aparaturii pe care Spitalul Județean de Urgență o solicită Ministerului Sănătății este de 2.176.000 de lei. Peste 75% din această sumă o reprezintă costul aparatelor de ventilație mecanică de care are nevoie secția ATI. Este vorba, în total, de 11 aparate, în valoare de aproximativ 1.716.000 de lei. Pe lista de achiziții se mai regăsesc două fibrobronhoscoape (82.000 de lei), trei defibrilatoare cu pacemaker extern (108.000 lei), două aparate pentru măsurarea coagulării (12.000 de lei), trei aparate EKG portabile (18.000 de lei) și 40 de pompe de nutriție (240.000 de lei).

 

Pentru aceste achiziții, Consiliul Județean Caraș-Severin, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Reșița, va trebui să asigure cofinanțarea de 10% din totalul sumei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available