Profesorii de gimnaziu învață metode și tehnici noi de predare. Premieră Lions în județul Caraș-Severin [FOTO]

 

La Reșița a avut loc, în perioada 28-30 mai a.c., primul seminar Lions Quest organizat în judeţul Caraş Severin.

 

Susținut de către Gabriel Ilieș, formator acreditat Lions Quest, seminarul „Abilități pentru Adolescență” a fost organizat de membrele Clubului Lions Onix Reșița, cu sprijinul Primăriei municipiului. La acest prim seminar Lions Quest desfășurat în judeţul Caraş-Severin au participat consilierii şcolari din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Reşiţa.

 

„Programul Lions Quest este construit pentru tineri, căci ei au nevoie de abilităţi pentru viață. În cadrul acestui seminar, profesorii care lucrează cu elevii din gimnaziu au învățat metode şi tehnici de lucru privind învățarea socio-emoțională. La sfârșitul seminarului fiecare participant a primit diplomă și un kit cu manuale cu ajutorul cărora vor putea implementa metodele învățate în instituțiile de învățământ în care își desfășoară activitatea. Ne-am bucurat de cuvântul de închidere al seminarului rostit atât de către dna viceprimar Mădălina Chiosa, cât și de dl prof. Marin Florin Ilieș, viceguvernator 2 al Districtului 124 România. Mulțumim tuturor!”, transmit reprezentanții Lions Onix Reșița.

 

Programul Lions Quest este orientat către profesori şi îi instruiește pe aceştia să îşi susțină emoțional elevii sau să folosească practici disciplinare pozitive pentru a răspunde nevoilor acestora. De asemenea, programul Lions Quest abordează subiecte precum prevenirea consumului de droguri, alcool şi tutun, prevenirea violenței, promovarea sănătății și educarea tinerilor. Alte abordări ale acestui program vizează componente curriculare și instructive specifice care promovează medii de învățare sigure, antrenante și participative, favorizând motivația de a învăța și succesul şcolar.

 

 

Sursă foto: FB Lions Onix Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available