Congresul PSD de mâine, amânat azi! Dar și CEx-ul de azi!

Congresul Extraordinar al PSD, programat pentru mâine, 29 februarie, a fost amânat, ca urmare a unei scrisori deschise trimise azi în teritoriu de președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu. Amânarea ar fi generată de riscul coronavirusului, dar realitatea este alta.

Marcel Ciolacu semnează o scrisoare către preşedinţii de filiale judeţene, în care anunţă că s-a decis amânarea Congresului Extraordinat din 29 februarie, în cadrul căruia urma să fie aleasă noua conducere a partidului.

„Având în vedere evoluțiile privind creșterea numărului de persoane aflate în izolare la domiciliu și în carantină, și ținând cont de datele oficiale privind anchetele epidemiologice în curs de desfășurare, considerăm că întâlnirea la București a unui număr important de persoane din toată țara reprezintă un risc care poate conduce la consecințe greu de cuantificat.

Totodată, luând în considerare că majoritatea delegaților la Congresul PSD dețin funcții care implică autoritatea de stat, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, care sunt șefi ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, Conducerea Colectivă Interimară a PSD a decis amânarea Congresului Extraordinar al partidului. Din aceste motive, vă rugăm să anulați toate măsurile organizatorice pe care le-ați întreprins în vederea deplasării la București a delegaților pentru data de 29 februarie 2020. 

De asemenea, vă anunț că ședința Comitetului Executiv Național, programată pentru vineri, 28 februarie 2020, ora 16.00, se amână din aceleași motive”, transmite Marcel Ciolacu prin intermediul scrisorii deschise.

Amânând și ședința de azi a Comitetului Executiv Național al PSD, în cadrul căreia urma să se stabilească strategia partidului după nominalizarea lui Florin Cîțu premier desemnat, se creează din nou premisele tergiversării. Este principala tactică folosită de la început de PSD după doborârea Guvernului Orban 1. Tergiversare în scopul scăderii șanselor de a avea alegeri anticipate, dar și pentru a se crea impresia (falsă) că PNL este vinovat pentru prelungirea acestui interimat guvernamental, respectiv a crizei politice.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite