„Ajută-ne să te salvăm!”. Cărășenii sunt învățați cum să reacționeze în caz de cutremur, inundații sau incendii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” a lansat, astăzi, la Reșița, o campanie de conștientizare a populației asupra factorilor de risc. Intitulată „Ajută-ne să te salvăm!”, campania va aduce în prim-plan atât riscurile de mediu specifice acestei zone, cât, mai ales, măsurile de prevenție ce trebuie luate precum și modalitățile de răspuns la dezastre.

Campania „Ajută-ne să te salvăm” se va derula până în iulie 2021, cu precădere în mediul rural, deoarece acolo gradul de informare este unul foarte redus. Oamenii vor fi învățați cum să reacționeze în cazul a cinci situații de risc, cele mai frecvente în zona noastră: inundații, incendii, furtună, ger/viscol și cutremur, atât în timpul producerii acestora, cât și post eveniment. În cazul incendiilor, vor fi prezentate și reguli și măsuri de prevenire a acestora.

Campania „Ajută-ne să te salvăm!” face parte din proiectul transfrontalier „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu ISU„Semenic”, Primăria orașului Vârșeț din Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență – ADIVEST.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro. Pe lângă această campanie de conștientizare a populației, prin proiect vor fi achiziționate echipamente de intervenție pentru situații de urgență, vor fi organizate exerciții tactice comune româno-sârbe și cursuri de scafandri militari pentru ISU „Semenic” și ISU „Banat”. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de instruire pentru personalul de intervenție și cel administrativ și va fi elaborat un studiu de cercetare privind situațiile de urgență și riscurile privind protecția mediului.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available