Suntem prezenți și pe

Actualitate

„Ajută-ne să te salvăm!”. Cărășenii sunt învățați cum să reacționeze în caz de cutremur, inundații sau incendii

Publicat cu

în

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” a lansat, astăzi, la Reșița, o campanie de conștientizare a populației asupra factorilor de risc. Intitulată „Ajută-ne să te salvăm!”, campania va aduce în prim-plan atât riscurile de mediu specifice acestei zone, cât, mai ales, măsurile de prevenție ce trebuie luate precum și modalitățile de răspuns la dezastre.

Campania „Ajută-ne să te salvăm” se va derula până în iulie 2021, cu precădere în mediul rural, deoarece acolo gradul de informare este unul foarte redus. Oamenii vor fi învățați cum să reacționeze în cazul a cinci situații de risc, cele mai frecvente în zona noastră: inundații, incendii, furtună, ger/viscol și cutremur, atât în timpul producerii acestora, cât și post eveniment. În cazul incendiilor, vor fi prezentate și reguli și măsuri de prevenire a acestora.

Campania „Ajută-ne să te salvăm!” face parte din proiectul transfrontalier „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu ISU„Semenic”, Primăria orașului Vârșeț din Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență – ADIVEST.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro. Pe lângă această campanie de conștientizare a populației, prin proiect vor fi achiziționate echipamente de intervenție pentru situații de urgență, vor fi organizate exerciții tactice comune româno-sârbe și cursuri de scafandri militari pentru ISU „Semenic” și ISU „Banat”. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de instruire pentru personalul de intervenție și cel administrativ și va fi elaborat un studiu de cercetare privind situațiile de urgență și riscurile privind protecția mediului.

 

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație8 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate13 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate14 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate18 ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utileo zi în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitateo zi în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitateo zi în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrațieo zi în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate2 zile în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Cele mai citite