Consiliul Județean Caraș-Severin își face temele pentru accesarea fondurilor europene: 1,5 milioane de lei pentru pregătirea a șase proiecte

 

Pe lista obiectivelor pentru care Consiliul Județean Caraș-Severin intenționează să acceseze fonduri externe nerambursabile din partea Uniunii Europene în exercițiul financiar 2021 – 2027 se regăsesc, printre altele, noul spital județean, trasee de cicloturism, dar și drumuri județene.

 

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință, lista cu repartizarea cheltuielilor pentru elaborarea documentațiilor necesare la depunerea proiectelor cu finanțare europeană. În total, este vorba despre 1.500.000 de lei, bani care vor fi alocați din excedentul bugetului local al județului. „Am supus spre aprobare această listă de obiective deoarece, până la deschiderea liniilor și apariția ghidurilor de finanțare, ne propunem o serie de investiții – studii de fezabilitate, documentații de avizare a lucrărilor, proiecte tehnice de execuție, studii geotehnice, topografice, expertize tehnice, să fim pregătiți cu proiectele, să le putem depune”, a explicat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

 

Investițiile pe care Consiliul Județean intenționează să le realizeze cu ajutorul fondurilor europene și pentru pregătirea cărora are nevoie de 1.500.000 de lei din excedentul bugetar sunt: Construire Spital Județean în Reșița; Spital modular pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19; Via Banatica – Cicloturism în Banatul Montan; Modernizare DJ 571A; Modernizare DJ 684 și Eficiență energetică clădiri publice.

 

Pentru pregătirea proiectului noului spital, Consiliul Județean estimează că are nevoie de aproximativ 415.000 de lei, pentru masterplan, studiu topografic, Plan Urbanistic Zonal, studiu geotehnic, consultanță pentru întocmirea documentației de atribuire, evaluarea ofertelor și monitorizarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate.

 

La spitalul modular, este prevăzută suma de 221.000 de lei, pentru serviciu proiectare demolări construcții existente, lucrări privind desființarea clădirilor existente și eliberarea amplasamentului, consultanță privind scrierea cererii de finanțare și implementare.

 

Via Banatica – Cicloturism în Banatul Montan, un proiect prin care vor fi realizați 500 de kilometri de trasee cicloturistice în Caraș-Severin, are alocată suma de 505.000 lei pentru studiu de prefezabilitate și studiu topografic

 

Pentru cele două drumuri județene, DJ 571A, Gornea (DN 57) – Sichevița – Zăsloane – Cârșie – Gârnic – DJ 571 (Moldovița) și DJ 684, limita județ Timiș (Ruschița) – Rusca Montană – Voislova (DN68), sunt prevăzuți câte 100.000 de lei pentru servicii de actualizare a documentației de avizare a lucrărilor, studii și expertize.

 

În proiectul ce vizează Eficiența energetică a unor clădiri publice sunt cuprinse imobilele în care își desfășoară activitatea centrele de educație incluzivă aflate în subordinea Consiliului Județean: „Aurora” și „Primăvara” din Reșița, „Christiana” din Bocșa și CSEI din Caransebeș. Pentru acest proiect este prevăzută suma de aproximativ 160.000 de lei, pentru consultanță privind întocmirea documentație de atribuire, evaluarea ofertelor și monitorizarea serviciilor de proiectare.

 

În hotărârea adoptată de consilierii județeni se precizează că toate aceste sume sunt estimative, valoarea finală urmând să fie stabilită în urma încheierii contractelor de achiziție publică.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available