UPDATE. Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS pentru înlocuirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății

 

Conducerea USR PLUS a anunțat astăzi că o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea instituției. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

 

După două runde de negocieri între liderii formațiunilor politice care compun coaliția aflată la guvernare, conducerea USR PLUS a înțeles că nu poate pretinde schimbarea premierului Florin Câțu pe motiv că acesta l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu. Astfel că, astăzi, a fost anunțată propunerea USR PLUS pentru preluarea portofoliului de la Sănătate: medicul Ioana Mihăilă.

 

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit unui comunicat de presă trimis redacției resita.ro de Biroul de Comunicare USR PLUS Caraș-Severin.

 

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați. Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

 

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență. Totodată, Ioana Mihăilă a contribuit și la programul de guvernare pentru managementul crizei generate de pandemia de COVID-19.

 

UPDATE, ora 18.00

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în această după-amiază, decretul privind numirea Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii. Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 18.15.

 

Sursă foto: Facebook Ioana Mihăilă

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available