Consumatorii, victime sigure ale comercianților. Amenzi de peste 1,2 milioane de lei și sute de reclamații la OPC Caraș-Severin

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au depistat nereguli la mai mult de jumătate dintre agenții economici din Caraș-Severin pe care i-au verificat în 2019! În timpul controalelor au fost găsite produse cu termen de valabilitate depăşit, fără etichete sau fără preț afișat, dar și mijloace de măsurare neverificate metrologic sau unități care nu dețineau autorizații de funcționare.

În total, în 2019, comisarii OPC au desfășurat peste 1.800 de acțiuni de control, în urma cărora au aplicat amenzi contravenționale în valoare de peste 1,2 milioane de lei. De asemenea, au oprit de la comercializare, temporar sau definitiv, produse neconforme în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Nu au lipsit nici reclamațiile venite din partea consumatorilor. În total anul trecut au fost peste 700 de sesizări. Foarte multe dintre acestea au fost în cazul cumpărăturilor online: nerespectarea termenului de livrare a comenzii, nerestituirea sau nerespectarea termenului de restituire a sumelor cuvenite în cazul returnării produsului achiziţionat la distanţă sau nelivrare la timp a coletelor. Au mai existat reclamații referitoare la termenele de garanție, diferenţe de preţ la casa de marcat faţă de raft, nerespectarea clauzelor contractuale, facturare eronată sau neeliberare sume de către ATM. Ca urmare a soluţionării pozitive a reclamaţiilor, a fost restituită consumatorilor o sumă totală de peste 106.000 lei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite