Continuă bâlbele și contradicțiile în raportarea cazurilor COVID-19 în Caraș-Severin! Câte cazuri avem? 64 sau 71?

La mai puțin de 24 de ore de când DSP Caraș-Severin informa că s-a pus de acord cu Grupul de Comunicare Strategică astfel încât să nu mai apară discrepanțe între situația raportată din teritoriu și cea comunicată de la centru, cifrele, din nou, nu coincid! În timp de GCS anunță 64 de cazuri în Caraș-Severin, DSP informează că sunt, de fapt, 71!

Conform datelor comunicate oficial, în Caraș-Severin au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 6 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, bilanțul total a ajuns la 71, număr raportat de DSP, dar care nu coincide cu cel primit de GCS de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Potrivit acestei instituții, în Caraș-Severin sunt înregistrate 64 de cazuri de COVID-19.

DSP Caraș-Severin mai informează că, dintre cele 71 de persoane confirmate cu noul coronavirus, 19 au fost vindecate și externate (4 la Reșița, 8 la Caransebeș și 7 la  Timișoara), iar 3 au decedat. În momentul de față, 47 de persoane sunt internate în spitalele din Reșița și Caransebeș, iar două sunt internate la Timișoara. Majoritatea cazurilor sunt ușoare sau medii, o singură persoană fiind internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt izolate la domiciliu 698 de persoane, iar în carantină sunt 261 de persoane.

Erori și în statistica privind cadrele medicale infectate

Grupul de Comunicare Strategică a primit, de la Institutul Național de Sănătate Publică, și situația cadrelor medicale infectate cu coronavirus și informează că, „potrivit raportărilor primite de INSP din teritoriu”, este vorba, la nivel național, de 1.031 de cazuri. Caraș-Severin figurează în această statistică cu un singur caz, deși, încă de la sfârșitul săptămânii trecute, în județ erau 4 cadre medicale confirmate cu COVID-19, unul la Reșița și 3 la Caransebeș.

La nivel național, au fost confirmate, până acum, 8.418 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 1.730 au fost declarate vindecate și externate, iar 417 au decedat.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite