Contract semnat azi de primarul Nelu Popa și ADR Vest: Încă un milion de euro finanțare europeană pentru liceele din Reșița!

Primarul Ioan Popa a semnat azi, 19 noiembrie, la sediul ADR Vest, încă un contract de finanțare pentru modernizarea unităților de învățământ din Reșița. „Este cel de-al șaselea liceu pentru care Primăria Reșița a obținut finanțare europeană”, informează primarul Nelu Popa. 

Peste 5 milioane de lei este valoarea investiției ce va fi realizată ca urmare a semnării, azi, la Timișoara, a contractului de către Sorin Maxim, directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Regională Vest, și Ioan Popa, edilul-șef al municipiului Reșița. De astă dată, beneficiar va fi Colegiul Național Diaconovici-Tietz.

„Continuăm investițiile în unitățile de învățământ din oraș. Am semnat astăzi contractul de finanțare pentru modernizarea celor două corpuri ale Colegiului Național Diaconovici-Tietz. Proiectul are o valoare de peste 5.600.000 de lei și include montarea tâmplăriei din PVC cu geam termopan, izolarea termică a pereților exteriori, izolarea termică a podului, a planșeului peste subsol și a soclului, înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri economice tip LED și montarea unui lift”, a detaliat primarul Popa.

Colegiul Național Diaconovici-Tietz este, astfel, cel de-al șaselea liceu pentru care Primăria Reșița obține finanțare europeană nerambursabilă. Valoarea acesteia este de peste 4.700.000 de lei, fiind asigurată prin Regio-POR 2014-2020 – apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Perioada de implementare a proiectului, ce totalizează investiții de 5.661.058,78 lei, este de 26 de luni.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available