UPDATE. Conturi deblocate la TMK Artrom, pentru efectuarea de plăți esențiale! Deci și pentru plata salariilor!

 

La nivelul ANAF s-a hotărât astăzi deblocarea conturilor TMK Artrom, anunță Marian Apostol, președintele CNS Cartel Alfa Caraș-Severin.

 

„În sfârșit! Mulțumim celor care au crezut și mai cred încă în sindicat! Nu este o instituție perfectă, dar poate fi una extrem de utilă dacă oamenii îi sunt aproape. Mulțumim și salariaților de la TMK singurii eroi ai acestei perioade.”, scrie Marian Apostol pe pagina sa de Facebook, acolo unde a postat în urmă cu câteva minute Decizia nr. 1 din 24 martie 2022 a Comisiei permanente constituită la nivelul ANAF, privind derogarea prevăzută la art. 6 alin. (1) lit. a și b din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 pentru societatea TMK ARTROM SA.

 

Potrivit deciziei semnate de președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, conturile companiei vor fi deblocate „pentru efectuarea de plăţi esenţiale pentru continuarea activităţii comerciale a societății TMK ARTROM SA, CUI 1510210, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaţilor, plăți pentru furnizori şi instituţii de credit”. De asemenea, în document se mai menționează că „Plățile sunt autorizate cu condiția ca destinatarii acestora să nu figureze în lista din Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, cu modificările și completările ulterioare”.

 

 

UPDATE, ora 19.00

Comunicat ANAF

 

Reprezentanții ANAF, prin Serviciul Comunicare, tocmai au transmis un comunicat de presă cu privire la măsurile luate în cazul societății TMK ARTROM:

 

„ANAF a pus în aplicare prevederile art. 2 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr.269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru entitățile TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL și TMK EUROPE GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene.
În conformitate cu Regulamentul UE nr. 269/2014, «se îngheață toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în Anexa I».

Măsurile luate vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare precum și orice alte fonduri sau resurse economice, astfel cum sunt definite la art. 1 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014.
Ordinele Președintelui ANAF care vizează sancționarea celor 3 entități au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României.

Totodată, la solicitarea SC TMK ARTROM SA a fost acordată derogarea prevăzută la art. 6 alin. (1) lit. a și b din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru efectuarea de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaților, plăți către furnizori și instituții de credit. Plățile sunt autorizate cu condiția ca destinatarii acestora să nu figureze în lista din Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, cu modificările și completările ulterioare.
 
Măsuri similare de derogare au fost adoptate și în alte state membre UE.”
 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite