Copii ucraineni cu domiciliu provizoriu în Caraș-Severin, admiși la școală în calitate de audienți

 

O comisie județeană constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin a început, la sfârșitul săptămânii trecute, activitatea de repartizare a preșcolarilor și elevilor ucraineni la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și de asistență psihopedagogică și consiliere.

 

Potrivit conducerii ISJ Caraș-Severin, comisia județeană a aprobat, vineri, 25 martie, un număr de șase cereri ale părinților de înscriere ca audienți a preșcolarilor/elevilor ucraineni la Școala Gimnazială din Bănia, localitate unde copiii își au domiciliul provizoriu. Pe perioada frecventării cursurilor școlare în calitate de audienți, minorii pot participa fără restricții la oricare alte activități educative școlare sau extrașcolare organizate în unitatea de învățământ.

 

„Consilierii școlari, profesorii de limba ucraineană și de etnie ucraineană de la Școala Gimnazială Cornuțel, Copăcele și Reșița asigură resursa umană necesară și adecvată nevoilor de comunicare și de consiliere ale acestor elevi, în situația în care există cerere în acest sens. Deocamdată au statut de audienți, dar dacă se hotărăsc să rămână și solicită școlarizarea și înmatricularea în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar românesc, în vederea dobândirii calității de elev în România, aceștia vor avea nevoie de echivalare de studii, care se realizează conform prevederilor legale în vigoare.”, informează prof. Lavinia Carina Pristavu, inspector școlar general.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite