ROADPOL – SPEED. Aproape 700 de șoferi vitezomani, amendați de polițiști pe drumurile publice din Caraș-Severin

 

Polițiștii rutieri au desfășurat, timp de o săptămână, o amplă acțiune pe drumurile publice din județul Caraș-Severin pentru depistarea șoferilor care nu respectă regimul legal de viteză, în vederea prevenirii accidentelor ce se pot produce pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum.

 

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii cărășeni au verificat aproape 1.250 de autovehicule. Acțiunile de control s-au desfășurat conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Polițiilor Rutiere (ROADPOL), sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în contextul în care, în continuare, viteza constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave. „Controalele au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și de trafic și a celei excesive”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin.

 

Polițiștii au aplicat 696 de sancțiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 28 de permise. 25 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu viteze ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, iar trei șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze mai mari cu peste 70 km/h decât limita admisă. „Toți cei 28 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, celor 25 fiindu-le reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, iar celor trei care au depășit limita de viteză cu peste 70 km/h, le-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fiindu-le eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, conform noilor modificări legislative ale Codului Rutier. De asemenea, aceștia nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, precizează reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

Polițiștii oferă și două exemple în acest sens: „sâmbătă, 26 martie, la ora 11.48, doi conducători auto din Caraș-Severin și Hunedoara au fost înregistrați de aparatul radar în timp ce circulau cu autovehiculul, pe DN 68, cu viteza de 128, respectiv 137 km/h, pe un tronson de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h”.

 

Reprezentanții IPJ le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum și de trafic, să mărească atenția pe toată durata deplasării și să respecte regulile de circulație, pentru a ajunge cu bine la destinație.

 

Sursă colaj foto: Poliția Rutieră (arhivă 2021)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite