Au chiulit la simulare. 34% dintre elevii din ultimul an de liceu din Caraș-Severin nu s-au prezentat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat

 

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a de liceu susțin, în perioada 28-31 martie 2022, probele scrise din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2022, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

 

În Caraș-Severin, 2.121 de elevi din ultimul an de liceu (clasa a XII-a sau a XIII-a) sunt așteptați să participe la simularea examenului de Bacalaureat 2022, însă o parte dintre aceștia au spus „pas” încă de la prima probă, cea la disciplina Limba și literatura română, desfășurată astăzi.

 

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, prezența la proba de astăzi a fost de 66,10%. „Au fost prezenți 1.402 elevi. 719 nu s-au prezentat la examen, din care 484 din clasa a XIII-a seral”, precizează purtătorul de cuvânt al instituției, Ion Chiosa.

 

Mâine, 29 martie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 martie, proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține pe 31 martie probă scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie.

 

„Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învăţământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Aceste rezultatele nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

 

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite