„Copiii nu sunt bagaje de mână!”, transmit polițiștii cărășeni, după ce o mamă și-a trimis fata de 13 ani în Austria cu o firmă de transport de persoane

 

Polițiștii cărășeni s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit: o mamă și-a trimis fiica minoră la rude în Austria, cu o firmă de transport de persoane, și a dat-o dispărută la revenirea fetei în țară. Femeia nu a putut să ofere poliției informații despre microbuzul și șoferul căruia îi dăduse pe mână fata!

 

„Azi-noapte, în jurul orei 00.11, I.P.J. Caraș-Severin a fost sesizat de către o femeie din municipiul Reșița despre faptul că în urmă cu câteva zile și-a trimis fiica de 13 ani în Austria la rude, prin intermediul unei firme de transport internațional de persoane, încredințând-o unuia dintre șoferi, pe bază de procură notarială. În cursul zilei de ieri, fiica acesteia trebuia să revină în țară cu același mijloc de transport, iar după ce ar fi luat legătura cu minora, fata i-ar fi spus mamei că se află pe raza județului Timiș, ulterior telefonul minorei fiind închis. De asemenea, femeia nu a putut da alte detalii cu privire la identitatea persoanei căreia i-a încredințat minora sau cu privire la mijlocul de transport cu care se deplasa”, informează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ.

 

În urma verificărilor telefonice efectuate de către dispeceratul Poliției cărășene, s-a reușit identificarea firmei de transport internațional cu care se deplasa minora. În paralel, cazul a fost preluat de către polițiști de la IPJ Timiș, care au identificat-o pe fata de 13 ani în apropierea localității Giarmata, microbuzul de transport persoane cu care aceasta revenise în țară fiind oprit într-o benzinărie.

 

„Minora a fost preluată de polițiști. Aceasta nu a fost victima niciunei infracțiuni sau contravenții, fiind predată mamei”, spun reprezentanții IPJ Caraș-Severin, care cu acest prilej țin să transmită un mesaj fără echivoc părinților inconștienți: „Suntem responsabili pentru copiii noștri! Copiii nu sunt bagaje de mână!”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite