Cornelia Fetea, președinta Filialei Caraș-Severin a Asociației Foștilor Deținuți Politici și Deportați în Bărăgan, candidează pentru un loc în Senatul României

Liberală din tată-n fiu, cu o educație sănătoasă de Dreapta și cu o poveste demnă de subiectul unei cărți, reprezentanta zonei Văii Carașului din partea PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Cornelia Fetea, își dorește punerea în valoare a bogățiilor naturale din zona Oravița, dar și a celor create de mâna omului, adevărate bijuterii arhitecturale. Toate acestea vrea să le facă din Senatul României.

Povestea liberalei Cornelia Fetea este una de-a dreptul impresionantă. Ea este una dintre cele 40.230 de persoane care au fost deportate de regimul comunist în Câmpia Bărăganului în primăvara anului 1951, chiar de sfintele sărbători de Rusalii. „Am fost doar un copil când familia mea a fost deportată în Bărăgan și această nefericită experiență m-a făcut să nu prea am parte de copilărie. Păpuşile mele erau ştiuleţii de porumb. Zilnic mă ascundeam în lanurile unde părinţii mei erau puşi să muncească la câmp şi stăteam cuminte, ca să nu atrag atenţia asupra mea”, povestește cu lacrimi în ochi Cornelia Fetea.

După aproape 5 ani de înstrăinare de locurile natale, vestea că bănăţenii deportați se pot întoarce acasă a bucurat-o enorm pe Cornelia. Însă emoţia reîntoarcerii în locurile natale a fost spulberată în doar câteva clipe. „Când ne-am întors acasă, am găsit totul ars, distrus și vandalizat. În plus, nimic nu mai era în proprietatea noastră. Totul a fost colectivizat. Ani buni am trăit prin vecini, dar toate aceste necazuri ne-au făcut mai puternici. Am încercat să trecem cu vederea ceea ce ni s-a întâmplat şi să sperăm că viaţa noastră va intra pe un făgaş normal. Treptat, în viaţa mea lucrurile au început să decurgă firesc. Am urmat şcoala şi un colegiu de farmaciste în oraşul Oraviţa, unde mi-am întemeiat o familie frumoasă”, povestește candidata pentru o poziție de senator din partea Filialei PNL Caraș-Severin, Cornelia Fetea.

De ani buni, Cornelia Fetea și-a dedicat timpul pentru a reprezenta interesele deportaților din Bărăgan și a devenit președinta Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Deportaţi în Bărăgan – Filiala Caraş-Severin. Își dorește să-i reprezinte pe aceștia cu responsabilitate și onoare în Parlamentul României: „Voi face tot posibilul ca toți cei asemeni mie să fie împăcaţi cu gândul că LIBERTATEA a meritat jertfa părinților noștri!”

Punerea în valoare a bogățiilor naturale din zona Oravița, dar și a celor create de mâna omului, adevărate bijuterii arhitecturale, țelul viitorului parlamentar Cornelia Fetea

Pe lângă reprezentarea intereselor deportaților din Bărăgan și ale urmașilor acestora, Cornelia Fetea vrea ca zona Oravița să redevină ce a fost odată. Punerea în valoare a monumentelor istorice și a construcțiilor făcute de înaintașii noștri poate duce la dezvoltarea zonei. De asemenea, liberala vrea ca și bogățiile naturale din împrejurimile Oraviței să beneficieze de o legislație propice dezvoltării. „Avem în Oravița câteva obiective istorice remarcabile. Aș aminti de cel mai vechi teatru din țară, Teatrul Vechi «Mihai Eminescu», cea mai veche farmacie montanistică, Farmacia-muzeu Knoblauch, cea mai veche linie de cale ferată montană, Oravița – Anina, denumită și Semmeringul bănățean, dar și o serie de clădiri cu o deosebită semnificație istorică locală. De asemenea, Cheile Nerei sunt un dar de la Dumnezeu ce trebuie pus în valoare. Voi iniția, în calitate de senator, o serie de proiecte de lege prin care aceste obiective să beneficieze de atenția autorităților și să poată fi incluse într-un registru special pentru a putea primi finanțarea în vederea reabilitării lor. Avem o echipă de candidați bine pregătiți, în frunte cu ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, și sunt convinsă că împreună vom dezvolta Oravița, Caraș-Severinul și România!”, este credința liberalei Cornelia Fetea.

 

(P)

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available