De votul din 6 decembrie depinde (și) dacă se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin!

Partidul Mișcarea Populară susține necesitatea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Candidatul PMP Caraș-Severin pentru Camera Deputaților la alegerile de duminică, 6 decembrie, Ionuț Popovici, reamintește faptul că PMP este singurul partid care a venit în Parlamentul României cu un proiect de lege în acest sens, fiind susținut de un milion de semnături, dar nu și de celelalte partide.

Românii au dreptul să fie reprezentați corect, iar alegerea primarilor în două tururi de scrutin ar arăta cel mai clar ce își doresc votanții, este de părere Ionuț Popovici. „Să luăm exemplul unei comunități de 3.000 de locuitori în care 2.000 de oameni meg la vot să își aleagă primarul. Să ne imaginăm că există patru candidați, iar diferența dintre primii doi este de doar zece voturi. Nu este normal ca acele zece voturi să facă diferența pentru următorii patru ani. Această diferență nu este o dovadă a faptului că primarul ales este și preferatul comunității. Sunt o mulțime de posibilități care pot sta la baza acestui rezultat. Poate, fix în ziua alegerilor, câțiva votanți au fost bolnavi, iar alții nu s-au aflat în localitate și, așa, rezultatul nu este deloc unul elocvent”, a explicat candidatul PMP, formațiune care a inițiat și a susținut în Parlament un proiect de lege pentru organizarea alegerilor în două tururi de scrutin.

Ionuț Popovici reamintește faptul că PMP este, de altfel, singurul partid care a prezentat în Parlamentul României un proiect de lege în acest sens: „Demersul a fost susținut de un milion de semnături și a parcurs toate procedurile parlamentare. A fost adoptat de Senat, iar de mai bine de un an și jumătate se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Nici PNL, nici USR și niciun alt partid nu dorește să îl susțină, deși mai este nevoie de un singur vot. Au trecut alegerile locale și am ratat această șansă încă o dată. Deputații din celelate partide au ținut ochii strâns închiși și s-au prefăcut că acest proiect de lege al Partidului Mișcarea Populară nici nu există”.

În opinia sa, alegerile în două tururi reprezintă singura variantă pentru ca într-adevăr majoritatea să fie cea care decide. „Spunem mereu că nu ne mai dorim în funcții baroni, oameni care se hrănesc din banul public de ani buni. Ca să îi putem înlătura și ca să dăm și partidelor mai mici o șansă, ca să susținem cu adevărat oameni noi în politică, pentru a-i pune în fruntea comunității pe cei mai pregătiți, pe cei mai dedicați și pe cei mai susținuți dintre cetățeni, este nevoie ca alegerea primarilor să se facă în două tururi. A fost una dintre condițiile puse de PMP pentru a susține învestirea Guvernului Orban, iar acum trece și ea la capitolul promisiuni nerespectate de liberali”, a declarat Ionuț Popovici.

Candidatul PMP Caraș-Severin la Camera Deputaților are și un mesaj pentru alegători: „Nu putem continua prin minciună, prin manipulare, prin speranța la un profit din orice afacere sau din orice înțelegere. Avem puterea ca în 6 decembrie să punem corectitudinea mai presus de orice. Trebuie să fim cu toții pentru Caraș-Severin!”.

 

(P)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite