UPDATE. COVID-19, bilanț în creștere: 762 de cazuri și 8 decese, de la începutul epidemiei

186 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România! În același interval, 4 persoane au fost răpuse de noul virus și 6 au fost declarate vindecate. Pentru Caraș-Severin, singurele informații oferite sunt cele legate de numărul persoanelor izolate la domiciliu sau aflate în carantină. Ambele sunt în creștere.

„Pacienții nou confirmați pe teritoriul României au vârste cuprinsă între 4 și 85 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 sunt în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 24 martie, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 8 dintre aceste persoane au decedat în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași. Primul deces a fost înregistrat pe 22 martie. Alte 79 persoane au fost declarate vindecate și externate: 53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, două la Constanța și câte una la Cluj și Iași.

În Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore au fost introduse în carantină 13 persoane, numărul total ajungând, în acest moment, la 89. Alte 1.335 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu.

Reprezentanții DSP Caraș-Severin atrag atenția asupra faptului că „în această perioadă, dată fiind starea de urgență de la nivel național și prevederile Ordonanței militare 2, sancțiunile pentru cei care nu respectă autoizolarea sau carantina se înăspresc. Astfel, cuantumul amenzii contravenționale care se poate aplica în cazuri de părăsire a autoizolării poate începe de la 20.000 de lei”.

Pe parcursul zilei de ieri, în județ au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 32.600 lei, în contextul activităților desfășurate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. „Au acționat 174 de polițiști și 51 de polițiști locali, în cadrul a 45 de misiuni. Dintre acestea, 23 de misiuni au fost pentru verificarea unor persoane, inclusiv măsuri de verificare a autoizolării. Au fost verificate 568 de locații, cu 1.060 de persoane. Au mai fost 10 misiuni de fluidizare a circulației și însoțire a convoaielor/coloanelor auto”, precizează Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

UPDATE, ora 22.05

Încă 3 decese

Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, informează Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre doi bărbați și o femeie, cu vârste între 59 și 81 de ani, fără posibilă expunere precizată și cu afecțiuni medicale cronice pre-existente: boli cardiovasculare și diabet. Aceștia erau pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Suceava, acolo unde, anterior, au mai fost înregistrate alte două decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19. Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, și aceste 3 decese au survenit zilele trecute, pe 22 și pe 23 martie însă „pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID-19 în data de 23 martie, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator. Decesele au fost raportate la Institutul Național de Sănătate Publică în această seară”. Numărul deceselor la nivel național a ajuns la 11.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite