COVID-19. În Caraș-Severin: 100 de persoane testate, 4 confirmate. La nivel național, un nou record negativ: peste 1.000 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost confirmate încă 4 cazuri de infectare cu coronavirus, niciunul dintre pacienții cu COVID-19 aflați în spitale nu a fost externat și, din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces. Numărul total al cazurilor active în Caraș-Severin a ajuns, astăzi, la 54. Două persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Toate cele 4 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore au fost internate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Este vorba despre două persoane din Caransebeș, una din Iaz și una din județul Hunedoara, dar care a fost testată în județul nostru. În momentul de față, în unitatea medicală din Caransebeș sunt internați 18 pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 1 pe secția ATI. Alți 16 pacienți sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița. 3 dintre aceștia nu apar, însă, în raportarea DSP Caraș-Severin, întrucât confirmarea a fost făcută în Timiș. Este vorba despre persoane provenite din focarul COVID-19 de la compania Smithfield. Și la spitalul din Reșița unul dintre pacienți a necesitat transfer pe secția de Terapie Intensivă. Alți 4 cărășeni sunt tratați în spitale din Timiș și Hunedoara, iar 15 persoane confirmate cu infecție cu coronavirus au refuzat internarea și s-au autoizolat la domiciliu.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 2.470 de persoane (100 numai în ultimele 24 de ore) și au fost confirmate 168 de cazuri de infectare cu coronavirus. 108 persoane au fost vindecate și 10 au decedat (o persoană din alte cauze, noncovid).

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost prelucrate aproape 25.000 de teste și s-au confirmat 1.030 de îmbolnăviri. De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate. În Caraș-Severin nu s-a înregistrat niciun asemenea caz.

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 au fost raportate  în București (152), Argeș (89) și Prahova (70). La polul opus se află județul Harghita, unde nu a fost raportat niciun caz nou. În momentul de față, numărul total al persoanelor diagnosticate cu COVID-19 care se află în spitale este 5.179, dintre care 293 pe secția ATI. De asemenea, 336 de persoane confirmate cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 213 persoane sunt în izolare instituționalizată.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat și 27 de decese (19 bărbați și 8 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sursă foto: arhivă resita.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite