COVID-19 în Caraș-Severin: 70 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de noi infectări cu coronavirus din ultimele trei luni

Datele zilnice furnizate de Direcția de Sănătate Publică indică o evoluție îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19 (și) la nivelul județului Caraș-Severin. În ultimele zile, s-a înregistrat o tendință ascendentă a cazurilor confirmate și, implicit, o creștere a incidenței cazurilor cumulate la 14 zile. În municipiul Reșița, aceasta se apropie (din nou) de pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Caraș-Severin a raportat, astăzi, 70 de cazuri noi de COVID-19. Ultima dată când a fost înregistrat un număr mai mare de îmbolnăviri în 24 de ore s-a întâmplat pe 23 ianuarie (80 de cazuri noi). De atunci, în medie, au fost raportate aproximativ 40 de cazuri noi de COVID-19, însă, încă de săptămâna trecută, s-a constatat o creștere a acestor cazuri, deși numărul testelor RT-PCR efectuate în județ a rămas relativ același, aproximativ 50/zi.

Potrivit datelor DSP, în momentul de față, în Caraș-Severin sunt 633 de persoane confirmate pozitiv cu infecție cu coronavirus. 489 dintre acestea se află în izolare instituționalizată sau la domiciliu, iar 144 sunt internate în spital – 60 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 74 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și 10 la Spitalul Orășenesc de Urgență Oravița. Dintre pacienții internați, 17 prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă (10 la Reșița și șapte la Caransebeș).

Incidența în Reșița se apropie de 3‰

Numai în ultimele 14 zile, în județ au fost confirmate cu infecție cu coronavirus 511 persoane, ceea ce a făcut ca incidența cumulată a cazurilor să fie, astăzi, de 1,6 la 1.000 de locuitori. Peste pragul de 3‰ se situează, astăzi, doar comuna Slatina Timiș (3,33). În schimb, cu incidență cuprinsă între 1,5‰ și 3‰ sunt 21 de localități, printre care și municipiile Reșița și Caransebeș, cu 2,54‰ (213 cazuri în ultimele 14 zile), respectiv 2,18‰ (65 de cazuri), precum și orașele Oravița (2,31‰, 29 cazuri), Anina (1,79‰, 16 cazuri ) și Băile Herculane (1,69‰, opt cazuri).

19 focare în județ

De asemenea, în județ sunt active, în prezent, 19 focare de COVID-19, cu un număr total de 67 de cazuri confirmate. Nouă focare sunt de tip familial, patru au fost înregistrate în cadrul unor companii private (două din Reșița și două din Caransebeș, cu un număr total de 12 cazuri confirmate), trei focare în cadrul unor instituții publice (două focare la Direcția Silvică – Ocolul Silvic Bocșa, cu 11 cazuri, și un focar la Secția Drumuri Naționale Caransebeș, cinci cazuri), două focare în unități de învățământ (Liceul „Mathias Hammer” din Anina, patru cazuri, și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Caransebeș, trei cazuri) și un focar la Spitalul Județean de Urgență Reșița (Secția Interne, patru pacienți confirmați cu COVID-19).

Astăzi, DSP Caraș-Severin a raportat și un deces al unui pacient infectat cu coronavirus. Este vorba despre „un bărbat de 55 de ani din Reșița care era internat la spitalul din Reșița și care avea hipertensiune arterială cu risc cardiovascular foarte înalt, insuficiență cardiacă și status postamputa’ie recentă”, potrivit datelor furnizate de DSP Caraș-Severin. De la începutul pandemiei până astăzi, în Caraș-Severin au decedat 449 din cele 9.175 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19. În total, în județ au fost testate pentru depistarea infecției cu coronavirus 15.945 de persoane.

25.600 de persoane vaccinate anti-COVID

În ceea ce privește campania de vaccinare, DSP informează că în Caraș-Severin, până în prezent, au fost administrate 35.101 de doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, din care 9.516 reprezintă doza de rapel. Cu alte cuvinte, până la această dată, au fost vaccinate 25.652 de persoane, dintr-un total de aproximativ 200.000 câte sunt eligibile pentru imunizare. Dintre acestea, mai puțin de 10.000 au schema completă de vaccinare (prima doză + rapel). În ultimele 24 de ore, au fost administrate 781 de doze de vaccin: 144 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 126 la Spitalul Orășenesc Oravița, 114 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, 72 la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița, 41 la Colegiul Economic la Banatului Montan Reșița, 44 la Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița, și câte 60 de doze la Centrul Multifuncțional Bozovici, Clădire Administrativă Bocșa, Centrul de permanență Slatina Timiș și Centrul de permanență Soceni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available