COVID-19 în Caraș-Severin: 802 cazuri active, 171 persoane internate, 22 de focare

În Caraș-Severin, incidența cazurilor de COVID-19 cumulate la 14 zile este, în momentul de față, de 2,15 la 1.000 de locuitori. În 11 localități, printre care și municipiul Reșița, este depășit pragul de 3‰, iar în șase dintre acestea sunt în vigoare restricții suplimentare cauzate de faptul că incidența este de peste 4‰.

Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), în ultimele 24 de ore în Caraș-Severin au fost confirmate 46 de cazuri de COVID-19, iar în ultimele 14 zile, 683 de cazuri. 171 dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt internate în spital (96 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, dintre care zece la Terapie Intensivă, 54 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, dintre care șapte la Terapie Intensivă, și 21 la Spitalul Orășenesc Oravița), în timp ce alte 631 de persoane testate pozitiv și încă nedeclarate vindecate se află în izolare la domiciliu.

În Caraș-Severin sunt, în prezent, 22 de focare active cu un total de 127 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus. Majoritatea dintre acestea, 16, sunt de tip familial, înregistrate în localitățile Reșița, Caransebeș, Bocșa, Grădinari, Naidăș, Dognecea, Iaz, Scăiuș și Carașova. De asemenea, mai sunt două focare active la Spitalul Județean de Urgență Reșița (secțiile Interne și Ortopedie, în total opt cazuri) și câte un focar la Poliția de Frontieră Moldova Nouă (trei cazuri), Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” (trei cazuri), Consiliul Județean Caraș-Severin (patru cazuri) și la Centrul de plasament „Raisa” (zece cazuri).

DSP Caraș-Severin a raportat în ultimele două zile și nouă decese ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19. Potrivit reprezentanților DSP, „cinci decese au survenit la spitalul din Reșița: bărbat de 63 de ani din Oțelu Roșu, cu hipertensiune arterială și diabet zaharat; bărbat de 70 de ani din Pătaș, cu neoplasm de prostată și  insuficiență cardiacă; femeie de 54 de ani din Broșteni, cu hipertensiune arterială, diabet zaharat și obezitate grad 3; bărbat de 67 de ani din Bocșa, cu diabet zaharat, hepatită cronică și obezitate; femeie de 55 de ani din Bocșa, cu hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate și cardiopatie ischemică. Iar patru decese, la spitalul din Caransbeș: bărbat de 69 de ani din Reșița, cu hipertensiune arterială și diabet zaharat; bărbat de 76 de ani din Teregova, cu AVC ischemic și boala Parkinson; o femeie de 70 de ani, cu hipertensiune arterială și o femeie de 49 de ani, cu hipertensiune arterială și obezitate grad 3”. Bilanțul total al cărășenilor care au pierdut lupta cu COVID-19 a ajuns la 536, dintr-un total de 9.973 persoane câte au fost confirmate pozitiv până astăzi. Numărul total al celor care au fost testați pentru depistarea infecției cu coronavirus este 16.764.

În momentul de față, județul Caraș-Severin se află la o incidență de 2,15 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori. Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în localitățile Grădinari, Naidăș, Fârliug, Goruia, Berliște și Măureni sunt în vigoare restricțiile prevăzute la depășirea pragului de 4 cazuri la 1.000 de locuitori.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite