COVID-19 în Caraș-Severin: 91 de cazuri noi și cinci decese. Printre persoanele decedate, o tânără de 26 de ani fără comorbidități

 

Județul Caraș-Severin continuă să se situeze pe un trend ascendent în ceea ce privește evoluția cazurilor de COVID-19. În momentul de față, la nivelul județului sunt 1.236 de cazuri active, la ATI nu mai este niciun loc liber, iar în 43 din cele 77 de unități administrativ-teritoriale sunt instituite restricții, incidența cumulată a cazurilor fiind de peste 2 la mia de locuitori.

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a raportat, astăzi, 91 de noi cazuri de COVID-19 în județul Caraș-Severin, precum și cinci decese, la persoane cu vârste între 26 și 87 de ani. „Printre pacienții confirmați cu infecție cu coronavirus care au pierdut lupta cu virusul se numără o femeie de 26 de ani din Zăvoi, care era internată la spitalul din Oradea, fără comorbidități declarate. Alte două decese au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Reșița – un bărbat de 77 de ani din Reșița, cu afecțiuni cardiovasculare și neurologice, și o femeie de 76 de ani din Borlovenii Noi, cu diabet zaharat tip 2 cu insulină, afecțiuni cardiace și astm bronșic. Tot două decese s-au înregistrat și la spitalul din Caransebeș – un bărbat de 87 de ani cu boli neurologice și hipertensiune arterială și un bărbat de 76 de ani cu insuficiență renală cronică”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

 

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate cu infecție cu coronavirus 14.375 de persoane, dintre care 788 au decedat.

 

Există și cinci localități cărășene cu incidență zero!

 

În momentul de față, în județ sunt 1.236 de cazuri active de COVID-19. 966 dintre persoanele confirmate pozitiv care nu au fost încă declarate vindecate sunt în izolare la domiciliu, iar  270 sunt internate în cele trei spitale care tratează pacienți infectați cu coronavirus. Cei mai mulți pacienți cu COVID-19 sunt la Spitalul Județean de Urgență Reșița – 117, dintre care 13 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. La Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș sunt 110 pacienți cu COVID-19, dintre care șase sunt la ATI, iar la Spitalul Orășenesc Oravița – 43 de pacienți.

 

În ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, aceasta a ajuns astăzi la 4,68 la mia de locuitori în județul Caraș-Severin. Pragul de 2 la mie de la care se institutie gradual restricții este depășit în 43 de unități administrativ-teritoriale.

 

O incidență de peste 7,5 la mie se înregistrează în municipiul Reșița (7,75) și în patru comune: Sacu (16,39), Grădinari (15,45), Marga (11,41) și Forotic (9,66). Între 6 și 7,5 la mie se înregistrează în municipiul Caransebeș  (6,13) și în comunele Sichevița (6,96) și Ezeriș (6,77). În alte 24 de localități – orașele Oțelu Roșu, Băile Herculane, Oravița, Bocșa și Moldova Nouă și comunele Naidăș, Doclin, Glimboca, Răcășdia, Goruia, Ciudanovița, Măureni, Ciuchici, Zăvoi, Berzovia, Zorlențu Mare, Fârliug, Ticvaniu Mare, Gârnic, Văliug, Buchin, Ciclova Română, Târnova și Mehadica – incidența este între 3 și 6 la mie. Iar în 11 localități – orașul Anina și comunele Păltiniș, Vrani, Sasca Montană, Cornereva, Cărbunari, Bolvașnița, Bozovici, Carașova, Vermeș și Eftimie Murgu – este între 2 și 3 la 1.000 de locuitori.

 

Singurele localități din Caraș-Severin în care în ultimele 14 zile nu a fost confirmat nici măcar un caz de COVID-19 sunt Bănia, Brebu Nou, Domașnea, Lăpușnicel și Ocna de Fier.

 

Din record în record…

 

La nivel național, astăzi au fost atinse cifre record atât în ceea ce privește cazurile noi, cât și în ceea ce privește numărul pacienților internați la ATI și cel al persoanelor infectate cu coronavirus care au decedat. „În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 260 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În același interval au fost raportate de către Institutul Național de Sănătate Publică 442 de decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.141. Dintre acestea, 1.667 sunt internate la ATI”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

 

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 1.382.531 de cazuri de infectare cu coronavirus. 40.071 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

 

Potrivit datelor oficiale, cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 raportate la 1.000 de locuitori se înregistrează în județul Ilfov – 15 la mie, municipiul București – 14,71 la mie și în județul Timiș – 10,37 la mie. La polul opus se situează județele Covasna (2,54) și Harghita (2,82), singurele cu o incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite