COVID-19 în Caraș-Severin. A crescut numărul infectaților (GCS). Ba n-a crescut! (DSP)

Premieră COVID-19, înregistrată azi, 1 mai. Grupul de Comunicare Strategică dă mai multe cazuri în Caraș-Severin decât DSP Caraș-Severin! Cu toate acestea, în esență, veștile de azi sunt bune.

Doar două zile, atât au reușit Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și DSP Caraș-Severin să se pună de acord asupra numărului de cazuri COVID-19 confirmate în Caraș-Severin.

Până pe 27 aprilie, GCS a fost, zilnic, cu câteva cazuri în urmă față de raportarea de pe plan județean. Pe 28 și 29 aprilie, părea că, în sfârșit, lucrurile s-au reglat, atât GCS, cât și DSP raportând același număr de cazuri, respectiv 88. Ieri, însă, au apărut din nou diferențe. În timp ce GCS comunica 89 de cazuri în Caraș-Severin, DSP ne informa că sunt, de fapt, 91, dar reprezentanții instituției ne rugau să ținem cont de faptul că „diferența față de datele de la nivel național va fi actualizată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică (instituția care furnizează datele Grupului de Comunicare Strategică, n.red.) în următoarele raportări”.

Într-adevăr, astăzi, diferența a fost actualizată, de la 89 de cazuri la 92, numai că, surpriză, de această dată numărul comunicat de GCS este mai mare decât cel din statistica DSP! Potrivit acesteia din urmă, în Caraș-Severin, „în data de 01.05.2020 avem următoarea raportare: confirmați: 91, vindecați: în Caraș-Severin: 47 (19 la  Reșița și 28 la Caransebeș), în Timiș: 8; persoane decedate: 4 în Caraș-Severin și 1 în Timiș; persoane internate: 30 (1 ATI, 13 Reșița, 16 Caransebeș) și 1 caz confirmat, deces alte cauze noncovid (asistenta Măureni)”.

Așadar, potrivit GCS, care comunică datele centralizate la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore în Caraș-Severin ar fi fost confirmat un caz nou de infectare cu coronavirus despre care, însă, DSP Caraș-Severin nu spune nimic!

CITEȘTE ȘI: COVID-19 în Caraș-Severin. În ultimele 24 de ore: 3 cazuri noi, 2 pacienți externați, niciun deces

Vestea cu adevărat bună este că, în ultimele 24 de ore, în județ au mai fost vindecați de COVID-19 și externați doi pacienți de pe Secția Boli Infecțioase a Staționarului 3 din Reșița.

La nivel național, au fost raportate, în ultimele 24 de ore, 327 noi cazuri de COVID-19, bilanțul total ajungând, astăzi, la 12.567. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.328 au fost declarate vindecate și externate și 726 au decedat.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite