COVID-19 în Caraș-Severin. De la 44 la 22 de cazuri noi la 24 de ore. Dar și două decese

În timp ce la nivel național a fost raportat astăzi cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin, numărul cazurilor noi a scăzut la jumătate față de ieri, dar rata de confirmare este una ridicată, în raport cu numărul persoanelor testate în ultimele zile.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 3 zile, în Caraș-Severin au fost testate 125 de persoane pentru depistarea infecției cu coronavirus și au fost confirmate 81 de noi cazuri. 22 dintre acestea au fost raportate astăzi. În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate 1.196 de cazuri COVID-19, în urma testării unui număr de 5.001 persoane.

Tot astăzi, DSP Caraș-Severin a raportat și două decese ale unor pacienți confirmați cu infecție cu coronavirus care erau internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița cu multiple afecțiuni asociate. „Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Apadia, care avea insuficiență respiratorie acută, insuficiență renală, tahicardie sinusală și cardiopatie ischemică și despre o femeie tot de 77 de ani, din Băile Herculane, cu hipertensiune arterială grad 2, atac vascular cerebral sechelar, casexie și enterocolită acută cu clostridium dificille. Ambele decese au survenit pe 21 septembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros. Bilanțul total al deceselor a ajuns la 71.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt 368 de cazuri active de COVID-19. 140 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt internate în spital: 76 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 64 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Dintre persoanele internate, 9 prezintă forme grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă (5 la Reșița și 4 la Caransebeș). Alte 115 persoane sunt în izolare instituționalizată și 113 sun în izolare la domiciliu.

La nivel național, astăzi au fost raportate 1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de îmbolnăviri noi înregistrat de la începutul pandemiei. Distinct de aceste cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 681 de persoane au fost reconfirmate. În Caraș-Severin nu a fost înregistrată nicio repozitivare. Cele mai multe cazuri noi au fost raportate în București, 301, Brașov, 97, și Iași, 93, în timp ce în județul Ialomița a fost raportat un singur caz. În regiunea vest, cele mai multe cazuri noi sunt în județul Timiș, 75, urmat de Arad, cu 43 de cazuri, și Hunedoara, cu 42 de noi îmbolnăviri.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.278.125 de teste. Dintre acestea, 24.544 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.165 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.379 la cerere. În total, au fost confirmate pozitiv 116.415 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 93.558 dintre acestea au fost declarate vindecate și 4.550 au decedat. Numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 47 de decese (35 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți diagnosticați cu COVID-19.

În spitalele din țară care tratează cazuri COVID-19 sunt internați, în momentul de față, 7.061 de pacienți confirmați cu infecție cu coronavirus. 498 dintre aceștia sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, alte 8.917 persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt în izolare la domiciliu, iar 6.959 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite