Suntem prezenți și pe

Editorial

Pensii mărite cu 40 la sută? Nu! Cu 80 la sută!

Publicat cu

în

PSD demonstrează că, de 30 de ani încoace, fie că s-a numit FSN, FDSN sau PDSR, este cel mai iresponsabil partid care a condus România după ’89. Ce se întâmplă acum cu forțarea creșterii pensiilor cu 40% înseamnă atingerea unui nou prag al sabotării economiei naționale.

Totul pentru atragerea de votanți de partea sa. Totul pentru câștigarea alegerilor parlamentare și preluarea puterii executive. Pentru a-și atinge acest scop, PSD e în stare de orice. Chiar și să arunce țara în aer, și nu vă gândiți că am folosit o figură de stil! Partidul ăsta e capabil de cele mai mari nemernicii, de neînchipuit pentru orice om cu mintea întreagă, numai și numai pentru a controla bugetul național și a-și îndestula apoi baronii!

Anul trecut, după eșecul din alegerile europarlamentare, când PSD a obținut cel mai mic scor istoric, PSD a realizat că nu va avea nicio șansă la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 și la cele parlamentare din 2020, ca urmare a lamentabilelor guvernări Grindeanu, Tudose, Dăncilă. Social-democrații au trecut imediat la măsuri extreme: au adoptat rapid o nouă lege a pensiilor, prin care anunțau creșterea valorii punctului de pensie cu 40%. Efectul era de la sine înțeles: recâștigarea marii majorități a pensionarilor de partea PSD, în perspectiva scrutinului prezidențial din 2019 și al celui parlamentar din 2020.

Conștienți însă că nu dispun și de sursele financiare pentru acordarea noilor pensii, pesediștii au stabilit ca intrarea în vigoare a legii să se facă peste mai bine de un an, la 1 septembrie 2020. Deci cu doar două luni înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare! Dacă nu ar fi pierdut guvernarea, pesediștii urmau să mărească acum pensiile, sperând să recâștige simpatia pensionarilor care s-ar fi bucurat de venituri substanțial majorate. S-ar fi bucurat câteva luni, până la alegeri, ca apoi să constate că nu au câștigat de fapt nimic. Creșterea inflației și devalorizarea monedei naționale urmau să lovească în veniturile pensionarilor, astfel încât acestea ar fi revenit din 2021 la puterea de cumpărare dinaintea majorării pensiilor, dacă nu și mai rău. Echilibrul macroeconomic ar fi fost grav afectat, la fel și veniturile reale și economiile românilor. Pentru PSD, toate astea contează mai puțin, important este să câștige alegerile și să ajungă la guvernare după alegerile parlamentare.

Fără surse de finanțare pentru aplicarea noii legi a pensiilor de la 1 septembrie, Guvernul PNL a decis să majoreze pensiile etapizat, în prima fază cu 14%. PSD a forțat săptămâna aceasta din nou, la rectificarea bugetară adoptând în Parlament fel de fel de amendamente populiste, cel mai grav fiind acela cu plata noilor pensii, mărite cu 40%. Guvernul Orban ar fi putut nu doar să accepte această majorare cu 40%, ci chiar să propună în Parlament… dublarea majorării, la 80%, după modelul aplicat de PSD în cazul alocațiilor pentru copii. Dar PNL nu a făcut asta. Cu riscul pierderii de teren în fața PSD, Partidul Național Liberal dă dovadă de responsabilitate și se comportă exact ca un partid pentru care primează interesul național. Și nu interesul de clan, antinațional, ascuns sub masca social-democrației.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație33 de minute în urmă

Vești bune pentru amatorii sporturilor de iarnă. Pact CS-TM: Pârtia „Uriașul” de pe Semenic va putea funcționa la capacitate maximă în următorul sezon de iarnă [FOTO]

Actualitate2 ore în urmă

Accident rutier produs la „Kilometrul 8”

Actualitate2 ore în urmă

Opriri de apă în Reșița și Oravița

Social5 ore în urmă

Au donat sânge, au salvat vieți și au ajutat familii aflate în dificultate [FOTO]

Actualitate6 ore în urmă

17 incendieri de vegetație, 50 de hectare pârjolite în Caraș-Severin. „Zero vinovați, zero măsuri, zero amenzi” [VIDEO]

Administrație19 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate24 de ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitateo zi în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitateo zi în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate2 zile în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Cele mai citite