COVID-19 în Caraș-Severin: Niciun caz nou în ultimele 24 de ore!

După 7 zile în care s-au înregistrat 70 de cazuri noi de COVID-19 în Caraș-Severin, săptămâna aceasta începe cu vești bune. În ultimele 24 de ore, nu a mai fost raportată nicio îmbolnăvire, Caraș-Severin fiind, alături de Satu Mare, singurele județe în această situație.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus înregistrate în Caraș-Severin de la începutul pandemiei rămâne la 290, unul dintre cele mai mici din țară, după ce, azi, DSP nu a raportat nicio nouă îmbolnăvire. În momentul de față, doar Satu Mare și Sălaj au mai puține cazuri decât județul nostru, 110, respectiv 189.

În ultimele 24 de ore, nu s-a înregistrat niciun deces al vreunei persoane din Caraș-Severin confirmate cu coronavirus, dar nici nu a fost externat vreunul dintre cei 129 de pacienți aflați, în momentul de față, în spitalele din Reșița (59) și Caransebeș (70). Pe lângă aceștia, alți 20 de cărășeni diagnosticați cu COVID-19 sunt în izolare la domiciliu (9 la Reșița, 8 la Caransebeș și câte unul la Oțelu Roșu, Cărbunari și Glimboca), în timp ce 6 sunt tratați în unități medicale din alte județe.

În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate cu infecție cu coronavirus 290 de persoane. Dintre acestea, 123 au fost declarate și externate, iar 16 au decedat (o persoană din alte cauze, noncovid).

CITEȘTE ȘI: DECONSPIRARE. Ce și cât primim ca să scriem despre infecțiile cu noul coronavirus și despre COVID-19

La nivel național, după 13 zile consecutive în care au fost raportate peste 1.000 de noi cazuri de COVID-19, astăzi, Grupul de Comunciare Strategică informează că, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, bilanțul total ajungând, astfel, la 54.009. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.045 de teste, 5.646 dintre acestea fiind făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical.

Cele mai multe cazuri noi sunt în București (120), Argeș (96) și Galați (62). În ultimele 24 de ore, au fost raportate și 19 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, în timp ce 158 pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

În momentul de față, în spitalele din țară sunt internate 7.660 de persoane cu COVID-19, dintre care 419 sunt la Terapie Intensivă. Alte 5.143 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.538 de persoane se află în izolare instituționalizată.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite