COVID-19 în unitățile de învățământ din Caraș-Severin: aproape 50 de cazuri confirmate, cursuri „față în față” suspendate în 13 clase

Încă cinci clase din ciclul primar sau gimnazial și o grupă de grădiniță au intrat, de săptămâna aceasta, în scenariul roșu ca urmare a confirmării cu COVID-19 a unor elevi sau cadre didactice. În total, în momentul de față, cursurile „față în față” sunt suspendate pentru 13 clase de la unități de învățământ din Reșița, Caransebeș, Anina, Oțelu Roșu, Bocșa și Slatina Timiș.  

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) referitoare la situația epidemiologică din unitățile de învățământ din Caraș-Severin, în momentul de față sunt 24 de elevi și 25 de angajați (cadre didactice sau personal auxiliar) confirmați cu infecție cu coronavirus. De asemenea, „urmare a hotărârilor consiliilor de administrație transmise de unitățile de învățământ și aprobate prin hotărârea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, în prezent sunt suspendate temporar cursurile, în modalitatea «față în față», pentru 13 clase din unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin. Acestea au fost propuse spre aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul Direcției de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

Cele mai multe clase pentru care s-a luat măsura suspendării cursurilor sunt la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița (foto). Chiar astăzi a fost luată această decizie pentru două clase, a VIII-a B (doi elevi și un cadru didactic confirmați cu COVID-19), și clasa a II-a C Step by Step (un elev confirmat). La aceeași unitate de învățământ au cursurile suspendate, încă de săptămâna trecută, clasa a IV-a A (un elev confirmat) și grupa B de la anul III – Școala postliceală de asistenți medicali (doi elevi confirmați). Tot săptămâna aceasta au fost suspendate cursurile și la două clase de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Bocșa, clasa a II-a (un cadru didactic confirmat) și clasa a III-a A (un cadru didactic confirmat), la clasa I C de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș (un elev confirmat), precum și la grupa mijlocie A de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 din Caransebeș (un cadru didactic confirmat).

De asemenea, rămân în scenariul roșu alte cinci clase: clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială Nr. 9 din Reșița (un elev confirmat și cinci elevi simptomatici); clasa a X-a Matematică-Informatică de la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu (doi elevi confirmați); clasa a VI-a B de la Școala Gimnazială Nr. 3 Oțelu Roșu (doi elevi confirmați); clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 2 Steierdorf, structură a Liceului „Mathias Hammer” din Anina (un cadru didactic confirmat) și clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Slatina Timiș (un cadru didactic confirmat).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite