COVID-19. Peste 2.000 de cărășeni izolați la domiciliu. 5% dintre ei au fost amendați pentru nerespectarea O.M.

Crește, în continuare, numărul persoanelor izolate la domiciliu sau plasate în carantină în județul Caraș-Severin. Despre numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 în județ nu există nicio informare oficială. La nivel național, în ultimele 24 de ore s-a dublat numărul cazurilor noi confirmate.

„În Caraș-Severin sunt 137 de persoane în carantină. 31 de persoane au ajuns la sfârșitul perioadei de carantină și au putut părăsi locațiile. 2.096 de persoane sunt autoizolate și 478 au părăsit autoizolarea. Cinci persoane au fost vindecate”, informează DSP Caraș-Severin, care, iată, ne vorbește despre numărul persoanelor vindecate fără a ne spune și câte au fost până acum confirmate a fi infectate!

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Flavius Militaru, informează că, „în ultimele 24 de ore, 111 polițiști au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.199 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică. Ca urmare a acțiunii, au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.970 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație”.

Acestea sunt, de altfel, și singurele date oficiale comunicate pe plan local.

La nivel național, potrivit ultimei informări a Grupului de Comunicare Strategică, numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 1.292, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, până acum, 115 au fost declarate vindecate și externate, 32 se află la ATI, iar 24 au decedat. Oficial, una din persoanele decedate este din Caraș-Severin, o femeie de 72 de ani.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available