Cazul primei cărășence decedate din cauza COVID-19 agită cetățenii. Un primar încearcă să liniștească spiritele

Decesul femeii de 72 de ani venită din Spania și decedată la 15 minute după ce a fost transferată și a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara agită cetățenii din două localități cărășene, atât în Ticvaniu Mic, acolo unde femeia a fost dusă inițial pentru izolare, cât și la Zorlențu Mare, unde a fost înmormântată.

Mai mult, sunt cetățeni care spun că familia care a trasnportat-o, intrând în contact cu ea, nici nu s-a autoizolat la domiciliu. În această situație, primarul Martin Cornea din Zorlențu Mare intervine și face niște precizări extrem de importante pentru liniștea cetățenilor.

„Pentru liniștea locuitorilor din Zorlențu Mare, cu acordul domnului Caius Muntean (fiul doamnei Muntean), în urmă discuției avute cu acesta, vă relatez despre presupusa poveste a coronavirusului din localitatea noastră: Doamna Muntean a venit în țară din Spania în dată de 13.03.2020, biletul de avion fiind rezervat cu trei luni înainte. La sosire în țară, la aeroportul din Timișoara, a declarat că vine din zona Madrid și a fost preluată de domnul Doru Muntean, fiul dânsei și transportată în izolare la Ticvaniu Mic”, scrie primarul Martin Cornea.

Deși legea nu permite, se pare că femeia a fost scoasă din izolare și mutată la Reșița: „După două zile a fost transferată și izolată la casă dumneaei din Reșița, iar de aici, după câteva zile simțindu-se rău, a fost anunțată ambulanța și transportată la Reșița și apoi la Timișoara, unde a decedat. În toată această perioadă nu a fost în localitatea noastră (Zorlențu Mare, n.r.) și nici nu s-a întâlnit cu niciuna din rudele de aici. În acest sens, domnul Coriolan a dat o declarație pe proprie răspundere că nu a avut niciun contact cu doamna Muntean”, spune Martin Cornea.

Primarul din Zorlențu Mare ține să facă și o completare: „țînând cont de faptul că soțul și fiul doamnei sunt izolați la domiciliul din Reșița respectiv Ticvaniu Mic, domnul Coriolan (fratele decedatei) s-a ocupat de formalitățile pentru înmormântare, care a avut loc la Zorlențu Mare, respectându-se cu strictețe procedurile impuse. Accentuez că domnul Caius Muntean își asumă toată responsabilitatea pentru cele relatate și transmite zorlențenilor să fie linistiți din acest punct de vedere, dorindu-le sănătate tuturor. Iar noi, zorlențenii, îi mulțumim pentru că a fost deschis în a lămuri situația spre liniștea noastră, chiar și in aceste momente triste. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available