COVID-19. Un deces şi record de cazuri noi în Caraş-Severin: 8 în ultimele 24 de ore! La nivel naţional: 889 de cazuri şi 21 de decese

DSP Caraş-Severin a raportat, astăzi, 18 iulie, un număr total de 144 de cazuri de infectare cu coronavirus în Caraş-Severin, cu 8 mai multe decât raportase ieri! Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, de la începutul pandemiei. Din nefericire, s-a înregistrat şi un deces al unui pacient diagnosticat cu COVID-19, primul după mai bine de 6 săptămâni.

Persoana care a decedat este o femeie în vârstă de 75 de ani din Dognecea, care era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi avea boli asociate. Înainte de aceasta, ultimul deces al unei persoane diagnosticate cu COVID-19 în Caraş-Severin fusese raportat pe 1 iunie. Era vorba despre un pacient în vârstă de 81 de ani internat tot la Reşiţa.

În ultimele 24 de ore au mai fost raportate încă 8 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 4 dintre persoanele diagnosticate au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, 3 la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, printre care şi un preot din oraş în cazul căruia se aşteaptă rezultatele testelor pentru soţie şi cei 7 copii, iar o persoană s-a autoizolat la domiciliu, în Bocşa. În izolare la domiciliu se află, în momentul de faţă, 7 cărăşeni diagnosticaţi cu COVID-19, 4 la Reşiţa, 2 la Bocşa şi 1 la Oraviţa, în timp ce alţi 22 sunt în spital: 11 la Reşiţa, dintre care unul pe secţia ATI, 8 la Caransebeş şi 3 în alte judeţe (2 în Hunedoara şi 1 în Timiş). De asemenea, în ultimele 24 de ore, 2 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin s-au înregistrat 144 de cazuri COVID-19. 106 pacienţi au fost vindecaţi şi 9 au decedat, dintre care unul din alte cauze, noncovid.

La nivel naţional este a 3-a zi consecutivă cu număr record de cazuri noi confirmate: 889, bilanţul total ajungând la 36.691. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 sunt pacienți vindecați și 2.377 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 21 numai în ultimele 24 de ore. Este vorba despre 14 bărbați și 7 femei care erau internați în spitale din Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj,  Harghita, Ialomița, Maramureș, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea și București. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite