Lupta pentru Primăria Băile Herculane, la Kilometrul Zero al discordiei

Podul Nou, de la Kilometrul Zero, din Băile Herculane sau Podul Speranței, cum a fost denumit neoficial de către autoritățile publice locale, a devenit subiect de dispută pe rețelele sociale între actualul primar al orașului de pe Valea Cernei, liberalul Cristian Miclău, și fostul primar Nicușor Vasilescu, candidat la fotoliul de primar din partea Pro România.

Deși campania electorală nu a început oficial, se duc lupte grele pe rețelele sociale pentru adjudecarea punctelor electorale pentru alegerile locale de la finalul lunii septembrie. Candidatul Pro România pentru funcția de primar al orașului Băile Herculane, Nicușor Vasilescu, a postat pe pagina personală de Facebook mai multe acuze la adresa actualului edil al orașului de pe Valea Cernei, Cristian Miclău. Mărul discordiei se pare că este Podul Nou, de la KM 0, din Băile Herculane sau Podul Speranței, cum a fost denumit, neoficial, de către autoritățile publice locale. Vasilescu îl acuză pe Miclău că nu ar fi făcut nimic pentru a continua investiția și podul arată la fel ca în momentul în care Vasilescu a fost ridicat de către Direcția Națională Anticorupție.

Vasilescu acuză

„În 2016, în urma alegerilor locale, Miclău Cristian, câștigă postul de primar și consiliul local, rămâne în mare parte același. Atât actualul primar, dar și consilierii vechi și noi, au uitat de acest pod și spera ca și cetățenii orașului o sa uite și în acest fel, ei o să-și continue activitatea, fără sa fie deranjați… Prin abandonarea acestui proiect, pe lângă pierderea banilor europeni, mai este și o alta PAGUBĂ din BUGETUL LOCAL, care însumează mai bine de 10 miliarde lei vechi și asta se datorează neglijenței. Din cauza faptului ca au abandonat acest proiect, fără sa facă conservarea lucrărilor, în urma șantierului, o parte din teren și chiar din trotuar, a alunecat și rezolvarea acestei probleme o să coste, mult peste 10 miliarde lei vechi”, sunt acuzațiile formulate de Vasilescu.

Mai mult, acesta spune că actuala administrație nu a fost capabilă nici măcar să igienizeze zona. „În cinci ani a crescut o mică pădure și asta se poate vedea, trecând prin această zona sau vizionând imaginile postate”, mai spune Vasilescu.

Miclău ripostează

În replică, primarul Cristian Miclău mai întâi il ironizează pe acesta: „«Toată lumea trebuie să știe» că orice proiect cât de mare sau cât de mic ce se realizează acum în Herculane este opera muncii și preocupării dvs., de zeci de ani în slujba cetățeanului (V.V.), indiferent dacă această muncă s-a desfășurat în sediul poliției, sala de judecată, Tribunal sau Curte de Apel, sediul DIICOT sau DNA. Nu are sens să spun acum alegătorilor ce am făcut în cei patru ani de mandat și să mă laud cu munca dvs. așa cum pretindeți și lăsați a se înțelege, știm că dacă nu interveneau «oamenii răi», «organele» acum Herculanele era precum Las Vegas”.

Referitor la Podul Nou, edilul Miclău îi atrage atenția lui Vasilescu că această lucrare a fost începută de Emiliano Vest SRL, o societate comercială abonată la contracte din bani publici, și lucrările la unul din pilonii podului au fost prost executate. Mai mult, lucrările au fost sistate în momentul în care Miclău a fost ales în funcția de primar.

„Cel mai îndrăgit proiect al dvs. este «Podul de la KM Zero» și cel mai reușit dintre toate am putea spune. Lumea trebuie să știe și să-și aducă aminte cum, la preluarea «primului» meu mandat, în 2016, lucrările erau de mult oprite, finanțarea pierdută și exista un proces pe rol, proces pe care primăria l-a și câștigat în primă instanță. Nu știți că expertiza comandată de noi a scos la iveală faptul că lucrările de la pilonul principal al podului au fost prost executate de către firma de construcții de la Bacău care lucra în antrepriză la o cunoscută și micuță firmă din Caransebeș (Emiliano Vest SRL; n.r., firma aia vopsită-n bej de Mocioriță?) apropiată foștilor PSD-iști și actualilor membri Pro Romania, preferata dvs. Nu e nevoie să mă credeți pe cuvânt, e suficient să citiți cu atenție presa”, este replica primarului Miclău.

Oraș adus pe linia de plutire

La acuzațiile de neglijență aduse funcționarilor din primărie de către Vasilescu, Miclău îi aduce aminte fostului edil că sunt aceiași oameni care au trudit și-n mandatele lui. „Nu mă bucură faptul că-i acuzați de «neglijență» pe colegii din subordinea mea (angajați ai primăriei), alături de care ați trudit și dvs. (sau numai ei, dvs. fiind mai mult plecat), care au depus eforturi pentru ca primăria și implicit orașul să nu sufere de pe urma acestui proiect eșuat. Eu îi felicit pentru că împreună am reușit să aducem orașul pe linia de plutire, să plătim datoriile restante și să demarăm numeroase proiecte pe care cu ajutorul lui Dumnezeu și al cetățenilor acestui oraș le vom duce pe toate la bun sfârșit”, își încheie Cristian Miclău replica dată lui Vasilescu.

Surse foto: reper24.ro, expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite