La Spitalul Județean din Reșița s-ar putea face zilnic 100 de teste COVID-19!

De două zile se pot face teste COVID-19 și la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Aparatul RT-PCR de diagnosticare a infecțiilor SARS-CoV-2 a primit de la Ministerul Sănătății avizele de care avea nevoie și a fost pus în funcțiune. Însă, cel puțin deocamdată, nu va fi utilizat și pentru efectuarea de teste la cerere.

Probele recoltate pacienților care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Reșița, cadrelor medicale sau contacților cazurilor confirmate din județ nu vor mai fi trimise la Timișoara, ci vor fi prelucrate la Reșița, iar rezultatul va fi obținut în maximum 3 ore. Aceasta deoarece a fost pusă în funcțiune linia completă de diagnosticare a infecțiilor SARS-CoV-2 achiziționată de Consiliul Județean.

„Aparatul RT-PCR din dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a început să funcţioneze. Acest lucru este deosebit de important în combaterea răspândirii coronavirusului, deoarece vom avea mai repede rezultatele testelor efectuate, având astfel posibilitatea de a identifica şi izola mai rapid eventualele focare”, a anunțat prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu. Aparatul realizează 100 de teste pe zi și va fi utilizat exclusiv pentru definițiile de caz (pacienți simptomatici, grupe de risc, cadre medicale). Așadar, cărășenii care doresc să se testeze pentru a pleca în țări care condiționează accesul de prezentarea unui test COVID-19 vor trebui, în continuare, să se adreseze laboratoarelor private.

În contextul în care abia de marți, din 21 iulie, va intra în vigoare Legea carantinării şi  izolării, prefectul Cristian Gâfu a lansat către cetăţenii judeţului un nou apel la resonsabilitate: „Purtați măşti de protecţie, respectați normele igienice şi practicați distanţarea socială. Respectând aceste reguli, veți ajuta decisiv autorităţile statului să limiteze răspândirea SARS CoV-2”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available