UPDATE. Covoare asfaltice noi pe tronsoane de drumuri naționale din Caraș-Severin. Pe DN 57 și DN 58

După un control efectuat ieri, 12 mai, la unul din tronsoanele de drumuri naționale din Caraș-Severin unde se lucrează la covorul asfaltic, directorul general regional al DRDP Timișoara este convins că în mai puțin de o lună va bifa încă un angajament onorat.

Lucrările de reabilitare a mai multor tronsoane de drum național continuă în județul Caraș-Severin. Directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Horațiu Simion, a efectuat ieri o inspecție la lucrările de pe DN 58 Păltiniș – Brebu, însoțit de prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

„Împreună cu domnul prefect am făcut o inspecție la lucrarea de covor asfaltic de pe DN 58, unde până la sfârșitul zilei de astăzi va fi pus în operă covorul asfaltic la peste 50 la sută din lucrare. Lucrările se vor încadra în termenul contractat, 10 iunie. Cu aceeași ocazie, au fost punctate și celelalte lucrări importante din județul Caraș-Severin – reparația capitală a DN 57, pe sectorul Nicolinț – Oravița, și cedările de corp de drum de pe DN 57B și DN 58A”, a anunțat Horațiu Simion, pe contul de Facebook al DRDP Timișoara.

UPDATE, ora 12

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Instituția Prefectului Caraș-Severin confirmă că se execută „lucrări de întreţinere periodică pe DN 58, Caransebeş – Reşiţa, pe porţiunea km 3+500 – 14+960. Pe tronsonul menţionat se frezează asfaltul vechi, în strat de 4 cm şi se înlocuieşte cu un strat tot de 4 cm de covor asfaltic BA16. Lucrarea, în valoare totală de 2.844.379 lei, cu TVA inclus, este realizată de o firmă din Timişoara, cu care Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara are un acord cadru pe 4 ani. Ordinul de execuţie al lucrărilor a fost dat pe 07.04.2020, iar în urma vizitei pe teren s-a constatat că totul decurge conform graficului, peste 50% din lucrare fiind deja executată, fără nici o problemă semnalată de către constructor, urmând ca termenul contractual de finalizare, 07.06.2020, să fie respectat.
Din totalul de 99 de milioane de lei, alocaţi de Guvernul României către DRDP Timişoara, care gestionează judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, precum şi porţiuni din Gorj şi Mehedinţi, în acest an, aproape o treime vor fi folosiţi pentru lucrări la drumurile din Caraş-Severin, iar cel mai important proiect, care va fi demarat în acest an, îl constituie reparaţiile capitale la tronsonul de 15,4 km de pe DN57, între Oraviţa şi Nicolinţ. Lucrarea va fi scoasă la licitaţie în această vară, urmând ca în a doua jumătate a anului să fie demarată”.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available