Creșterea prețurilor la gaze și electricitate afectează unitățile de învățământ din Reșița. Primăria a suplimentat bugetul și îndeamnă la responsabilitate

 

Consiliul Local Reșița a aprobat suplimentarea bugetului pentru școlile din municipiu care au înregistrat întârzieri la plata facturilor pentru utilități. Măsura vine pe fondul creșterii prețurilor la electricitate și gaz, însă autoritățile locale atrag atenția că și unitățile de învățământ trebuie să ia măsuri de scădere a consumului  nejustificat.

 

Consiliul Local Reșița s-a întrunit, la începutul acestei săptămâni, în ședință de îndată pentru a aproba suplimentarea bugetului pentru școlile care au înregistrat întârzieri la plata facturilor pentru utilități. Măsuri similiare au fost luate și în ședințe anterioare, ajungându-se, astfel la o suplimentare totală de 242.500 de lei. Primăria Reșița dă asigurări că, așa cum a făcut și până acum, va asigura cheltuielile de funcționare pentru unitățile de învățământ care se află în dificultate, însă va lua și toate măsurile necesare pentru a ne asigura că bugetul disponibil este cheltuit eficient. Totodată, este așteptat și sprijin de la nivel central pentru suplimentarea bugetelor școlilor care sunt prea mici în raport cu cheltuielile generate.

 

„Primăria Reșița poate fi un sprijin real pentru școli doar dacă școlile, la rândul lor, sunt un partener corect, care să nu se aștepte la un suport financiar nejustificat și nelimitat, fără a eficientiza la maximum modul în care cheltuie bugetul alocat. Trebuie să depunem împreună eforturi pentru a asigura elevilor cadrul de învățare corect, deoarece aceștia se află în centrul procesului educațional, și nu alte priorități nejustificate”, transmit reprezentanții municipalității.

 

În acest sens, luni, 3 octombrie, la sediul Primăriei a avut loc ședința lunară de lucru cu directorii unităților de învățământ, în care au fost propuse și asumate măsuri de gestionare mai eficientă a consumului, dar care să nu creeze disconfort copiilor și procesului instructiv-educativ. „De managementul școlilor se ocupă directorii, care, împreună cu contabilii, trebuie să facă tot posibilul pentru a se încadra în bugetul alocat prin costul standard per elev. Ținând cont de creșterile de prețuri la gaz și curent, avem pretenția ca aceștia să renunțe la toate cheltuielile ce nu reprezintă o necesitate, astfel încât, împreună, să depășim această perioadă grea. Facem astfel un apel la responsabilitate din partea conducerii școlilor, dar și a tuturor angajaților. Considerăm că fiecare unitate trebuie tratată ca pe propria locuință, iar acest lucru nu se întâmplă peste tot, din păcate. Orice persoană conectată la realitatea cotidiană înțelege că trăim momente dificile din punct de vedere economic și că suntem obligați la o gestionare foarte atentă și responsabilă a resurselor – lucru care ar fi perfect normal și într-o situație obișnuită. Este evident că fiecare unitate de învățământ trebuie să ia măsuri de scădere a consumurilor nejustificate, la fel ca oricare instituție din această țară”, spun reprezentanții Primăriei.

 

Pe parcursul acestui an, în afară de proiectele de investiții pe fonduri europene care se derulează la aproape fiecare școală din oraș, Primăria Reșița a suplimentat bugetul unităților de învățământ cu suma de 2.302.270 lei, pentru diferite cheltuieli prioritare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available