Cristi Chivu, antrenor cu licență UEFA Pro. A absolvit cursurile de la Coverciano

Cristian Chivu, fostul fotbalist al Reșiței care a performat la cel mai înalt nivel, a promovat la 39 de ani examenul de absolvire a cursurilor de la Coverciano, obținând licență UEFA Pro, anunță gsp.ro.

Fostul căpitan al naționalei, pentru care Cristi Chivu a jucat în 75 de meciuri, a promovat marți examenul pentru licența UEFA PRO, proba orală și susținerea lucrării de licență desfășurându-se în fața comisiei prezidate de Renzo Ulivieri, directorul școlii de antrenori. Conform Federației Italiene de Fotbal, citate de gsp.ro, alături de român au mai absolvit și alți mari fotbaliști, precum Andrea Pirlo (noul antrenor al lui Juventus), Vincenzo Italiano, Morgan De Sanctis, Thiago Motta și Luca Toni.

În urma cursurilor de la Coverciano, absolvenții pot antrena orice echipă profesionistă din orice campionat al lumii. Acestea au început la finalul lunii septembrie 2019 și s-au încheiat în luna iunie, ultima parte desfășurându-se online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Prima experiență ca antrenor a lui Cristi Chivu, care a debutat ca fotbalist la CSM Reșița în prima ligă, a fost la Inter Milano, la echipa U14 a clubului, pe care a preluat-o în vara anului 2018. Sezonul trecut, românul a fost antrenorul echipei U17 a clubului, obținând locul 2 în campionatul național pentru juniori. „Rămâne de văzut dacă, pentru sezonul ce urmează, fostul fundaș va face pasul către grupa U19 a echipei din capitala Italiei sau va încerca să preia o noua formație, de data aceasta fiind vorba despre una de seniori”, punctează gsp.ro.

Sursă foto: Twitter @FIGC (Federaţia Italiană de Fotbal)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite