Cristi Chivu, în fotografii-document făcute la doar câteva zile de la Revoluție

Mai multe fotografii care-l surprind pe Cristian Chivu la vârsta de 10 ani, în ianuarie 1990, au fost date publicității de Muzeul Cineastului Amator din Reșița.
Este vorba despre trei fotografii realizate de către fotograful amator Aurel Săndulescu, la acea vreme fotoreporter al cotidianului tipărit „Timpul” care apărea în acea perioadă la Reșița. Fotografiile au fost făcute pentru un mic articol din una din edițiile din luna ianuarie a anului 1990 ale ziarului local din acea vreme.
În articol este vorba despre un pensionar și o gestionară de magazin care, alături de mai mulți copii, printre care se afla și Cristian Chivu, au strâns o sumă de bani „pe care vor să-i doneze militarilor care le-au apărat viețile în zilele când victoria nu era încă deplină”, se arată în acel articol din ziarul Timpul.
Cristian Chivu, fostul căpitan al Naționalei de fotbal a României, este originar din Reșița și a debutat în prima ligă la vârsta de 16 ani și 10 luni, la CSM Reșița, tatăl său, Mircea Chivu, fiind atunci antrenorul secund al echipei. După moartea acestuia, municipalitatea din Reșița a decis ca stadionul din Valea Domanului să poarte numele lui Mircea Chivu.
Muzeul Cineastului Amator este unic în țară și este realizat din colecții particulare ale unor pasionați puse la dispoziția Asociației „Cogito” din Reșița care, în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, a realizat acest muzeu. Aici se regăsesc vechi camere de filmat sau fotografiat, pelicule, aparatură și substanțe pentru developat.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite