Suntem prezenți și pe

Evenimente

Cristi Chivu, în fotografii-document făcute la doar câteva zile de la Revoluție

Publicat cu

în

Mai multe fotografii care-l surprind pe Cristian Chivu la vârsta de 10 ani, în ianuarie 1990, au fost date publicității de Muzeul Cineastului Amator din Reșița.
Este vorba despre trei fotografii realizate de către fotograful amator Aurel Săndulescu, la acea vreme fotoreporter al cotidianului tipărit „Timpul” care apărea în acea perioadă la Reșița. Fotografiile au fost făcute pentru un mic articol din una din edițiile din luna ianuarie a anului 1990 ale ziarului local din acea vreme.
În articol este vorba despre un pensionar și o gestionară de magazin care, alături de mai mulți copii, printre care se afla și Cristian Chivu, au strâns o sumă de bani „pe care vor să-i doneze militarilor care le-au apărat viețile în zilele când victoria nu era încă deplină”, se arată în acel articol din ziarul Timpul.
Cristian Chivu, fostul căpitan al Naționalei de fotbal a României, este originar din Reșița și a debutat în prima ligă la vârsta de 16 ani și 10 luni, la CSM Reșița, tatăl său, Mircea Chivu, fiind atunci antrenorul secund al echipei. După moartea acestuia, municipalitatea din Reșița a decis ca stadionul din Valea Domanului să poarte numele lui Mircea Chivu.
Muzeul Cineastului Amator este unic în țară și este realizat din colecții particulare ale unor pasionați puse la dispoziția Asociației „Cogito” din Reșița care, în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, a realizat acest muzeu. Aici se regăsesc vechi camere de filmat sau fotografiat, pelicule, aparatură și substanțe pentru developat.

Facebook Comments
Continuați
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrațieo oră în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție5 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație14 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație16 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social22 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Cele mai citite