UPDATE. Cristian Miclău: „Aviz istoric la Herculane!”. Racordarea orașului-stațiune la rețeaua de gaze naturale devine o certitudine

Primarul Cristian Miclău a făcut azi anunțul: a fost stabilită soluția tehnică și, astfel, s-a obținut avizul tehnic de principiu de la Transgaz pentru alimentarea cu gaze naturale a orașului Băile Herculane.

„Aviz istoric la Herculane! În urma analizei tehnice și a demersurilor făcute de Primăria Orașului Băile Herculane, s-a obținut avizul tehnic de principiu pentru Alimentarea cu gaze naturale a orașului Băile Herculane! Soluția tehnică de principiu constă în racordarea la conducta de înaltă presiune Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa a unui modul SRM de PN 40 bar cu o capacitate tehnologică de Q=6.638 Sm3/h. Toate detaliile tehnice vor fi stabilite la nivel de proiectare. Vom lucra în continuare pentru cetățean și în folosul acestuia și nu ne vom lăsa până ce acest proiect va fi implementat! Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, transmite primarul Cristian Miclău.

În fapt, compania națională Transgaz a înștiințat, în cursul acestei luni, primăriile din orașul Băile Herculane și comunele Mehadia și Topleț că, urmare a demersurilor făcute de edilii acestor localități în luna februarie 2021, a fost eliberat avizul tehnic de principiu pentru realizarea racordării acestor unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin la sistemul de transport al gazelor naturale. Modulul Stației de Reglare-Măsurare va fi amplasat la limita zonei teritorial-administrative a localității Mehadia, care va fi racordat la magistrala de gaz printr-o conductă de circa 1 km lungime.

Soluția tehnică de racordare are la bază „Strategia Societății Naționale de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. privind dezvoltarea alimentării cu gaze naturale a județului Caraș-Severin”. Conducta de înaltă presiune Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa este cuprinsă în Planul de Modernizare și Dezvoltare Investiții al Transgaz pe anii 2021-2023.

UPDATE, ora 16.45

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, anunță printr-o postare pe Facebook că, urmare a finalizării documentației tehnice aferente proiectului de investiții „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa”, azi a purtat discuții, la Reșița, cu Ionel Alexandru, directorul Exploatării Teritoriale Arad a Transgaz, și cu Nicolae Popa, consilier în cadrul Transgaz. „O investiție pe care am promis că o voi vedea materializată și am certitudinea, după ziua de astăzi, că lucrările vor demara, conform estimărilor, în 2022. Întregul proiect de investiții privește o conductă de 176 km, cu o valoare a investiției de peste 380 milioane lei. În Caraș-Severin va traversa: municipiul Caransebeș, orașul Băile Herculane și comunele Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni și Obreja”, spune Romeo Dunca.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available