Criză de reactivi la Spitalul Județean Reșița, rezolvată cu celeritate de președintele CJ Romeo Dunca

 

Din cauza datoriilor neachitate față de furnizori, Spitalul Județean de Urgență Reșița (SJUR) a intrat peste noapte în criză de reactivi! Conducerea unității a apelat la ajutorul Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, iar președintele Romeo Dunca a găsit imediat soluția pentru ieșirea din impas.

 

Marți, 23 noiembrie, conducerea CJ a fost anunțată de cei de la Spitalul Județean că s-a intrat în criză de reactivi, fără de care nu se pot efectua analize medicale. Era necesară suma de 250.000 de lei pentru achitarea unei părți din datoriile înregistrate de SJUR față de furnizor, pentru ca aprovizionarea cu reactivi a spitalului să poată fi reluată. Romeo Dunca a acționat rapid, a găsit sursa de finanțare și a formulat, miercuri, amendamente la proiectele de hotărâre privind rectificarea bugetului CJ aflate pe ordinea de zi a ședinței de joi. Astfel că astăzi aleșii județeni aveau de votat propunerea de alocare a banilor pentru CJ inițiată cu celeritate de către Romeo Dunca.

 

„Avem un amendament privind alocarea sumei de 250.000 de lei pentru niște nevoi urgente ale Spitalului Județean. Acești bani îi luăm de la un alt capitol bugetar, respectiv de la banii alocați cu ceva timp în urmă pentru procedura de emitere de obligațiuni”, a explicat Romeo Dunca.

 

Pentru a nu lăsa loc speculațiilor de niciun fel, secretarul județului Darian Ciobanu a detaliat cum au apărut aceste „nevoi urgente” la SJUR: „Nevoia spitalului concretizată într-o adresă remisă nouă alaltăieri și completată ieri ne-a spus că, datorită incapacității de plată și a arieratelor care au atins un nivel destul de mare, un milion și două sute de mii de lei, s-a sistat furnizarea de reactivi. S-a discutat cu furnizorul de reactivi, acesta a înțeles situația limită și va furniza reactivi, în urma plății a 250.000 de lei”. Directorul medical al SJUR, Cosmin Librimir, a adăugat că apelul conducerii spitalului chiar a fost făcut în disperare de cauză, deoarece furnizorul de reactivi amenințase și că, în caz de neplată, „ne va lua aparatul de laborator”.

 

„Domnul președinte a acționat încă de la prima solicitare”, a mai spus Ciobanu, a fost identificată sursa de finanțare, astfel că problema alocării celor 250.000 de lei Spitalului Județean avea să fie rezolvată încă din deschiderea ședinței CJ de astăzi, prin aprobarea de către consilierii județeni a amendamentelor inițiate de Romeo Dunca.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite